Mesto Campo je na predajX/Samantha Petri
StoryEditor

Objavila sa ponuka na predaj celého mesta aj s jeho obyvateľmi. Cena je viac než lákavá, no čaká ťa tu kopa práce

Miroslav Kamody21.05.2024., 10:30h

Ponuka, ktorá sa neodmieta? V Spojených štátoch si môžeš kúpiť celé mesto.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokiaľ si niekedy túžil vlastniť celé mesto, práve prišiel tvoj čas. Ako informuje portál Metro, v americkom štáte Kalifornia je aktuálne na predaj celé mestečko Campo, a to za 6,6 milióna dolárov (6,07 milióna eur).

Joseph Barela z kancelárie Top Gun Commercial Real Estate, ktorá ponuku inzeruje, hovorí, že o ponuku mal už skôr záujem slávny filmový producent či legendárny skateboardista Tony Hawk.

image

Objavila sa ponuka na prácu snov. Na cestovanie po svete dostaneš 10-tisíc eur, zapojiť sa môže každý Slovák

Campo sa nachádza necelé dva kilometre od mexických hraníc a asi 80 kilometrov juhovýchodne od San Diega. Pri prvom pohľade na mesto sa zdá, ako keby sa v ňom zastavil čas - prašné cesty, drevené chatky a roztrúsené opustené budovy, ktoré boli nechané napospas prírode.

Kostol, pošta aj pobočka veteránov

Aj napriek tomu chcú Barela a jeho kolega agent Nick Hernandez nájsť „vizionárskeho“ kupca a trvajú na tom, že jeho súčasný stav je súčasťou „čara“ tohto miesta. „Mesto predstavuje plátno pre investorov s víziou, ktorá ponúka potenciál vysokého peňažného toku a výrazného nárastu prostredníctvom strategického rozvoja a zdokonalených operácií,“ píše sa na webovej stránke.

Rozľahlý pozemok má čo ponúknuť, no vyžaduje si seriózne renovácie. Ak však máš šesť miliónov na jeho kúpu, nemal by to byť pre teba veľký problém. Na ploche 65-tisíc metrov štvorcových sa nachádza 8 547 metrov štvorcových budov.

Campo má viac ako 20 budov a ponúka zmes stavieb, rodinných domov a komerčných nehnuteľností pripravených a čakajúcich na prenájom. Komerční nájomníci – ktorých je v súčasnosti 600 – zahŕňajú baptistický kostol, poštu USA, pobočku veteránov zahraničných vojen, železiarstvo, supermarket obchod s drevom a základňu pohraničnej hliadky. Ako sa ďalej píše v inzeráte, mesto má policajné oddelenie, hasičskú stanicu a obchod s potravinami, ktoré však nie sú súčasťou predaja.

História mesta

Oblasť Campa bola prvýkrát osídlená ešte v 19. storočí, no na mapu ju dostali až udalosti druhej svetovej vojny. Campo v tom čase slúžilo ako domov aj pre 300-lôžkový taliansky zajatecký tábor. V súčasnosti v meste žije približne 100 ľudí, ktorí si všetci nehnuteľnosti prenajímajú od jedného majiteľa.

image

Zaži japonský sen na vlastnej koži. V krajine je deväť miliónov prázdnych domov a pribúdajú ďalšie, má to bizarný dôvod

Tým by mal byť John Ray, investor z Las Vegas, ktorý veľkú časť mesta vlastní od roku 2000. Mesto sa pokúsil predať už v minulosti, no s kupcami sa nedokázal dohodnúť na cene. Problémom je totiž izolovaná lokalita a nedostatok pracovných príležitostí v oblasti.

„Dúfame, že oslovíme kupca, ktorý je vizionár so srdcom, ktorému záleží na komunite a chce ju ďalej rozvíjať pozitívnym spôsobom pre súčasných obyvateľov a tiež budúcnosť Campa,“ dodal na záver Barela.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. jún 2024 10:02