Eco-Floating HotelHayri Atak Architectural Design Studio/
StoryEditor

FOTO Táto krajina plánuje postaviť luxusný rezort plávajúci na hladine. Sľubuje, že bude ekologický

Sarah Dobiašová23.10.2024., 10:00h

V srdci Perzského zálivu sa zrodí revolučný hotel – Eco-Floating Hotel. S jedinečným dizajnom sa stane útočiskom pre tých, ktorí hľadajú luxus a dobrodružstvo.

Lajkuj Brainee.sk na

Qatar sa opäť hlási s odvážnym projektom, ktorý si kladie za cieľ prilákať návštevníkov z celého sveta. Tentoraz ide o Eco-Floating Hotel, luxusný rezort, ktorý sa bude plaviť na vlnách Perzského zálivu a prinesie jedinečný zážitok, aký človek ešte nezažil, informuje portál UNILAD.

Vďaka inteligentnému dizajnu od Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS) hotel nebude len obyčajným ubytovaním, ale aj ekosystémom s minimálnou energetickou stratou a nulovým odpadom. Hotel sa bude pomaly otáčať, čo mu umožní generovať elektrickú energiu v súlade s prúdom vody. Tento neobvyklý pohyb bude poskytovať hosťom zaujímavé pohľady na okolitú scenériu a podmorský svet.

Luxusné vybavenie s výhľadom

Vstupná hala hotela s rozlohou 7 500 štvorcových stôp s priesvitnou podlahou sa stane centrom pozornosti, pretože návštevníci budú môcť pozorovať ryby plávajúce pod nimi. Každá z 152 izieb bude mať priestranný balkón, ktorý ponúkne 360-stupňový výhľad na more. Ale nezabúdajme ani na zábavu – v hoteli bude mini golfové ihrisko, vnútorný bazén, posilňovňa, spa a sauna. Vonku si hostia môžu užiť basketbalové ihrisko a vonkajší bazén.

Ako sa dostanete do tohto plávajúceho luxusu? Hostia budú mať na výber z troch spôsobov: cez mólo pripojené k pobrežiu, na lodi alebo dokonca helikoptérou. Takto navrhnutý hotel jasne naznačuje, že je určený pre tých, ktorí si môžu dopriať najlepšie zážitky.

image

Krajiny, ktorým planéta nie je ukradnutá. Prinášame ti zoznam ekologických destinácií, ktoré sa pýšia nielen krásnou prírodou

Futuristické vízie Saudskej Arábie

Tento projekt sa objavuje v súvislosti s ambicióznymi plánmi Saudskej Arábie na vybudovanie mesta NEOM, ktoré sa bude opierať výlučne o obnoviteľné zdroje energie. Cieľom tohto revolučného konceptu je vytvoriť urbanistický priestor bez áut, ciest a emisií. Mesto NEOM bude fungovať na 100 % obnoviteľnej energii a 95 % jeho plochy bude vyhradených na ochranu prírody.

S termínom dokončenia do roku 2030 a celkovým projektom predĺženým do roku 2045 sa Blízky východ čoraz rýchlejšie transformuje na technologicky pokročilý región, ktorý sa odvážne snaží o futuristické vízie.

image

Eco-Floating Hotel.

Hayri Atak Architectural Design Studio/

Kým svet s fascináciou sleduje tieto pozoruhodné projekty, ostáva otvorenou otázkou, aké dôsledky prinesú tieto ambiciózne plány. Stane sa Eco-Floating Hotel len ďalším luxusným rezortom, alebo sa z neho stane symbol inovácií a udržateľnosti? Bez ohľadu na odpoveď, jedno je isté: Blízky východ sa pripravuje na budúcnosť, akú sme si predtým len ťažko dokázali predstaviť.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. október 2024 10:02