Pixabay/Pexels
StoryEditor

Osem vecí, ktoré s autom v zime rozhodne nerob. Môžu ti spôsobiť zbytočné a poriadne drahé problémy

Radoslav Petrík01.03.2021., 11:07h
Prinášame ti niekoľko užitočných tipov, čomu sa počas prichádzajúcej zimy vyhnúť a ušetriť si tak problémy i financie.
Lajkuj Brainee.sk na

Nadchádzajúce zimné obdobie dáva každoročne poriadne zabrať vodičom i samotný vozidlám. Na jednej strane sú tu poveternostné podmienky, ktoré nie sú počas zimných mesiacov práve ideálne, na strane druhej je tu i ľudský faktor, ktorý k poškodeniu auta môže viac či menej prispievať.

Samozrejmosťou by už v týchto dňoch mala byť absolvovaná výmena letných pneumatík za zimné, prípadne jazda na celoročných plášťoch (v prípade sporadickej jazdy, najmä v meste a v oblastiach bez snehu).

Treba brať na vedomie aj fakt, že celoročné typy pneumatík vám nezaistia tak dobré vlastnosti ako letné plášte v lete a zimné v zime. Stále sú iba istým kompromisom v oboch obdobiach.

Pri pneumatikách by rozhodne starostlivosť o vozidlo nemala končiť. Tejto téme sme sa venovali nedávno v samostatnom článku, kde sme vysvetlili, na čo by ste ako vodič či majiteľ automobilu nemali v príprave na zimnú sezónu zabúdať.

Teraz vám v prehľadnej galérii vyššie prinášame osem stručných najčastejších chýb či zlozvykov, ktoré vám môžu spôsobiť nepríjemnosti či zbytočne nemalé finančné výdavky pri využívaní auta v zime.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/auto/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 15:38