VIDEO Dav mužov brutálne zbil lesbický pár.Facebook/Emma Maclean/
StoryEditor

VIDEO Dav mužov brutálne zbil lesbický pár. Najprv na nich homofóbne nadávali, potom ich priamo na zemi dokopali

Michal Čiernik02.07.2024., 10:30h

Približne tucet mužov napadlo lesbický pár priamo na ulici.

Lajkuj Brainee.sk na

K útoku došlo po tom, čo sa jeden z mužov údajne homofóbne vyjadril o Emme MacLean, keď sa 22. júna prechádzala v centre Halifaxu v Kanade so svojou priateľkou Tori. Tá sa následne za Emmu postavila a slovne konfrontovala útočníka.

image

FOTO Pride Month vo Viedni oslávili vo veľkom štýle. Dúhového pochodu sa zúčastnilo viac ako 300-tisíc ľudí

Potom však asi 10-členná skupina mužov, o ktorých pár tvrdí, že sú pôvodom z Blízkeho východu, začala Tori biť. Desivé zábery, ktoré Emma zdieľala na svojom Facebooku ukazujú, že pár je obklopený takmer tuctom mužov, pričom jedna žena leží na chodníku, zatiaľ čo jej partnerka sa ju pokúša brániť. Proti presile však nemá šancu.

Emma povedala, že najprv na mužov kričala, aby prestali, no tí ju ignorovali a pokračovali v útoku na jej priateľku. Potom sa rozhodla, že sa Tori pokúsi ochrániť.

„Buď by som bojovala alebo utiekla,“ vysvetlila pre CTV News a povedala, že v podstate skočila na chrbát jedného z útočníkov a začala ho škrtiť. Nakoniec náhodný okoloidúci zalarmoval políciu hliadkujúcu v okolí – ale kým prišli, bitka sa podľa Emmy skončila.

Policajti potom hovorili s jedným z mužov zapojených do útoku, podľa ktorého ženy napadli ich. Ostatní zainteresovaní muži podľa Emmy odmietli s políciou spolupracovať a identifikovať sa.  

Polícia pre CTV News uviedla, že incident stále vyšetruje a proti útočníkom nebolo zatiaľ vznesené žiadne obvinenie. 

Tori utrpela pri útoku modriny po celom tele a tvári. Emma skončila so zlomeným nosom a vylomeným zubom. „Nečakala som, že sa niečo také stane, zvlášť nie počas mesiaca hrdosti,“ dodala Emma.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. september 2024 14:23