Umelá inteligencia je ukrytá vo funkciách, ktoré využívate prakticky každý deň.I FOTO: HN
StoryEditor

Užite si dovolenku a staňte sa hviezdou sociálnych sietí s Galaxy AI

Natívny obsah28.06.2024., 00:00h

Umelá inteligencia dokáže zjednodušiť každodenný život. Vďaka smartfónom Samsung Galaxy ju využijete doma, ale aj na dovolenke, pomôže vám stať sa hviezdou sociálnych sietí, ale aj kúpiť očarujúci kúsok, ktorý ste videli pri prechádzke mestom.

Lajkuj Brainee.sk na

Galaxy AI prináša používateľom umelú inteligenciu od Samsungu pomocou smartfónov a tabletov Samsung Galaxy. Kým pôvodne bolo potrebné vlastniť telefón série Galaxy S24, spoločnosť rozšírila AI funkcie do ďalších zariadení a pokračuje v jej nasadzovaní.

Nájdete ju tak vo vlajkových smartfónoch od série Galaxy S21, v skladateľných telefónoch Z Flip a Z Fold od číselného označenia 3 či v dvoch najnovších líniách špičkových tabletov Galaxy Tab S8 a S9.

Nepotrebujete pritom byť odborníkom na IT, keďže umelá inteligencia je ukrytá vo funkciách, ktoré využívate prakticky každý deň. Od galérie cez klávesnicu, poznámky až po bežné scrollovanie na sociálnych sieťach. Galaxy AI je vždy dostupná jediným kliknutím. Postačí, ak kliknete na hviezdy znázorňujúce logo Galaxy AI alebo použijete dlhé podržanie domovského tlačidla na spustenie vyhľadávania Circle to Search.

Predstavte si, že organizujete svoj výlet a plánujete svojim priateľom poslať plán. Nechce sa vám však trápiť s jeho úpravou, ale chcete, aby zároveň vyzeral premyslene a usporiadane. Postačí, ak si otvoríte aplikáciu Notes, spíšete svoj plán a kliknutím na tlačidlo Galaxy AI už vaše zariadenie Samsung Galaxy urobí prácu za vás.

image

Umelá inteligencia Galaxy AI FOTO: HN

Umelá inteligencia vám ponúkne výber funkcií na tvorbu sumára, automatické formátovanie, preklad či opravu pravopisu. Dokážete tak získať poznámky svojho plánu, pri ktorých sa nebudete musieť báť, že si vaši priatelia budú robiť žarty z vášho pravopisu či zo schopností tvorby esteticky vyzerajúceho zoznamu.

Asistent pre poznámky je dokonalým spoločníkom aj pre študentov, ktorých štúdium je od tvorby poznámok závislé. Umelú inteligenciu však využijete aj pri tvorbe nákupných zoznamov či príprave poznámok pre vašu pracovnú prezentáciu.

Ak sa už vyberiete so svojím smartfónom kamkoľvek na výlet, môže vás očariť jedlo, akákoľvek pamiatka či oblečenie osoby kráčajúcej okolo vás. Nemusíte všetko poznať alebo sa pýtať ľudí v cudzej reči. Pomocou vyhľadávania Circle to Search with Google totiž dokážete vyhľadať čokoľvek, čo dokážete zachytiť na svojej obrazovke.

image

Umelá inteligencia Galaxy AI FOTO: HN

Jednoduchým zakrúžkovaním objektu totiž zadáte vyhľadávaniu objekt svojho záujmu, a to vám následne prinesie relevantné výsledky. Môže sa však stať, že kráčate trhoviskom s exotickým ovocím a keďže nepoznáte jeho názov, nemôžete si nájsť príslušnú cenu. Aj v tomto prípade však pomocou Circle to Search môžete zistiť jeho názov. Postačí jediný obrázok.

Ak by ste si však chceli vyskúšať svoje komunikačné schopnosti, Galaxy AI dokáže podať pomocnú ruku, ak by ste už nevedeli ako ďalej. Slúži na to funkcia tlmočníka či simultánneho prekladu pri telefonátoch. AI od Samsungu dokáže ponúknuť preklady aj pri bežných textových konverzáciách či pri prehliadaní webu.

Predstavte si však situáciu, že chcete zachytiť úžasný moment alebo jedinečné miesto a fotografiu vám pokazí náhodný turista, ktorý sa dostane na snímku. Niekedy nemáte možnosť čakať a odfotiť nový záber a mnohokrát sa stane, že si tento detail všimnete, až keď sa chystáte túto fotku pridať na sociálne siete.

Nemusíte si robiť starosti, umelá inteligencia vyrieši aj túto situáciu. Postačí, že v galérii jednoducho upravíte snímku pomocou nástrojov editora fotografií. Ten totiž ponúka napríklad možnosť presunutia, zmeny veľkosti či kompletného odstránenia nechcených objektov.

Vy len obkreslíte nechceného turistu, podržíte na výreze prst a kliknete na gumu. Zariadenie Samsung Galaxy následne nahradí chýbajúce časti scény a na výslednej snímke nebudete vidieť akákoľvek nedokonalosť.

image
Samsung

Čo ak vyfotíte objekt nakrivo a bežným vyrovnaním stratíte časť scény? Opäť použite editor fotografií, ktorý snímku vyrovná a nahradí chýbajúce časti.

Podobne môžete postupovať aj v prípade, keď fotíte z auta či vlaku počas jazdy. Všetci sme sa už hádam stretli s nepeknými odleskami na skle, ktoré dokážu prekryť dôležité prvky fotografie. Umelá inteligencia dokáže tieto odrazy odstrániť a vy tak máte nerušenú fotografiu, na ktorej si vychutnáte každý detail.

Na dovolenkách a výletoch sa však často stretávame s tuhým slnkom, ktoré prekáža nielen nám, ale aj obrázkom. Dokáže totiž vytvoriť silné tiene, v dôsledku ktorých sa mení snímka na niečo, čo sa nepodobá realite. V horších prípadoch môžu tiene zakryť detaily. Editor fotografií však tieto tmavé časti snímok dokáže zjemniť a zlepší detaily, ktoré sa v nich nachádzajú.

Galaxy AI však dokáže zachrániť aj zdanlivo nezachrániteľné fotografie. Či už ste mali roztrasenú ruku v zlom svetle alebo staršiu snímku zachytenú telefónom, ktorý neponúka špičkovú fotografickú výbavu, takéto obrázky často končia v koši. Umelá inteligencia dokáže tieto fotografie analyzovať, doplní detaily, zvýši rozlíšenie a vráti tak zdanlivo strateným snímkam život.

Jedno však platí o každom z nás. Na fotkách chceme vyzerať najlepšie a najmä ak ich uvidia naši známi, priatelia či rodina. Niekedy však jeden či viaceré zo spomenutých faktorov dokážu naše selfies pokaziť. Inokedy napríklad sami zabudneme zapnúť portrétny režim a rušivé elementy v pozadí dokážu pokaziť dojem z inak dokonalej fotografie.

So zariadeniami Samsung však nemusíte zúfať. Umelá inteligencia totiž dokáže vytvoriť portrét z akejkoľvek selfie aj dodatočne bez toho, aby bol v aplikácii fotoaparátu aktivovaný portrétny režim. Jednoducho v galérii potiahnete prst hore po spomínanej snímke a editor prinesie návrhy zlepšení, medzi ktorými je tvorba portrétu.

image

Umelá inteligencia Galaxy AI FOTO: HN

Samozrejmosťou je možnosť zvýšenia kvality, ak chcete dodať detaily či zvýšiť rozlíšenie. Využiť môžete aj odstránenie tieňov a odleskov, ak máte napríklad lesklé čelo pre vysokú teplotu v okolí alebo môžete pozadie vďaka Galaxy AI úplne nahradiť. Opäť len využijete služby umelej inteligencie v editore fotografií.

Dokonca aj pri videu máte možnosť použiť schopnosti AI. Zachytili ste akciu, ktorú by ste si chceli pozrieť v spomalení? Smartfóny a tablety Samsungu, ktoré sú vybavené funkciami Galaxy AI vám vedia pomôcť aj v tejto situácii. Pri prehrávaní totiž stačí na videu podržať prst a umelá inteligencia video spomalí na polovičnú rýchlosť, pričom dokáže nahradiť chýbajúce snímky, aby bolo video plynulé. Vy si tak akciu dokážete vychutnať ešte lepšie.

Ak však chcete svoje snímky a videá zdieľať na sociálnych sieťach, niekedy vám nemusí prísť na um najdokonalejší opis. Opäť však pomocnú ruku podáva umelá inteligencia Galaxy AI. Jej súčasťou je aj asistent pre písanie, ktorý je vybavený schopnosťami prekladu, kontroly gramatiky a pravopisu, ale aj možnosťou zmeny štýlu konverzácie.

Práve posledná funkcia dokáže pomôcť práve v tejto situácii. Vy totiž zvolením štýlu konverzácie získate hneď niekoľko návrhov prepisu vášho textu, pričom jeden z nich je ideálny aj na použitie na sociálnych sieťach. AI pridá aj vhodné emotikony a hashtagy, aby ste svojimi príspevkami získali maximálnu pozornosť.

image

Umelá inteligencia Galaxy AI FOTO: HN

Asistenta pre písanie však môžete použiť aj v situáciách, keď je dôležité, aby ste si udržali dokonalý pravopis, či pri pracovnej konverzácii. Na výber je celkovo pätica štýlov vrátane profesionálneho, neformálneho, zdvorilého, ale aj štýlu pre sociálne siete a emoji štýlu.

Galaxy AI prináša umelú inteligenciu pre široké množstvo scenárov, v ktorých ju môže využiť takmer hocikto. Samsung svoju AI zároveň ponúka čoraz väčšiemu množstvu ľudí vďaka neustále sa rozširujúcemu zoznamu podporovaných zariadení. Jej schopnosti sú navyše dostupné bezplatne v cene podporovaného zariadenia.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. jún 2024 00:03