Freepik.com
StoryEditor

Konečne účet, ktorý nezaťaží prírodu. Získaj desiatky eur pri založení konta, ktorým sa môžeš pochváliť v škole aj kamošom

Natívny obsah30.11.2023., 00:00h

Ak sa nechceš ekológiou len oháňať, ale udržateľne aj žiť, máme pre teba novinku, ktorá ti v tom pomôže.

Lajkuj Brainee.sk na

Článok vznikol v spolupráci s VÚB bankou.

Planétu B nemáme, to určite vieš. Denne čítaš články o tom, ako cestovať ekologicky, nakupovať v obchode udržateľnejšie, ako triediť odpad, využívať čo najmenej plastov. To je všetko super a veríme, že dodržiavaš aj jednoduché základné pravidlá, ako ekologickejší spôsob života zakomponovať do svojich bežných dní, o ktorých sme ti priniesli krátky článok.

Možno si netušil, že aj také bankovníctvo ide s dobou a prináša ekologickejšie produkty, ktoré môže využiť každý z nás. Chodiť do kamenných pobočiek bánk, vypisovať papiere, podpisovať papiere, potom ich držať doma v zložke, ktorú, samozrejme, nemôžeš nájsť, ak ju skutočne potrebuješ, je už dnes prežitok.  Ako zo začarovaného kruhu vystúpiť?

Nezaťažuj mamku

Nedávno sme oslavovali významný sviatok – 17. november. Určite ho poznáš ako Deň študentstva, ale aj ako Deň boja za slobodu a demokraciu. Vďaka nemu môžeme cestovať voľne po takmer celom svete. My sa na obdobie, kedy sa to nedalo, samozrejme nepamätáme. Revolúcia však prichádza tiež v rôznych podobách, a na jej počiatku často stoja aj teraz študenti. Stačí, že máš 15 rokov, a svoj prvý účet si môžeš zriadiť bez toho, aby si musel mamu ťahať do banky. To je benefit, ktorý oceníš nielen ty, ale aj rodičia. Všetko zvládneš z mobilu, cez počítač alebo tablet. Také niečo si ľudia, ktorí štrngali kľúčami na hlavných námestiach Československa, určite ani len nevedeli svojho času predstaviť.

Jednoduchý postup

Je cool a správne, keď sa vzdelávaš ohľadom udržateľnosti, dôležitý je však reálny krok k tomu, aby si tak aj žil. Jedna z najväčších slovenských bánk teraz prichádza s konceptom, ako ti v tom pomôcť. A ešte aj dostaneš bonus, ktorý sa môže vyšplhať do výšky 60 eur. To je suma, za ktorú môžeš pozvať kamošov do divadla, do kina, nakúpiť knihy na Vianoce pre rodinu, či dokonca zaletieť do Ríma a späť na predĺžený víkend. Kúpiť si fairtrade oblečenie, či pozvať kamošku na dobrú večeru. Spomínali sme ti, že počas toho pomáhaš planéte?

Ak si do 31. decembra 2023, čo ešte v pohode stíhaš, založíš účet pre tých, ktorí nežijú na úkor planéty, získaš veľa. Okrem dizajnovej debetnej karty môžeš získať bonus v hodnote až 60 eur, všetko vybavíš cez appku, ktorú budeš mať vždy poruke, účet môžeš mať zadarmo až do 30-tky, čo je ešte dobrých 10 rokov a ušetríš emisie, papier a pre seba nemalú sumu. Aby toho nebolo málo, ak sa poponáhľaš a stihneš to do 15. decembra, VÚB banka ťa automaticky zaradí do súťaže o 350 eur – ako by povedala tvoja babka, o viac ako 10-tisíc korún. To za tých pár klikov stojí, čo povieš?

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 12:39