Vzdelávacie predstavenie, ZŠ LiskováEkofond SPP
StoryEditor

Greenfluenceri môžu zmeniť svet

PR článok25.10.2023., 00:00h

Kto je greenfluencer? Človek, ktorý inšpiruje ostatných k zodpovednému a uvedomelému žitiu, s rešpektom ku všetkému živému. Zelený influencer dokáže pomocou svojho odkazu a sociálnych sietí osloviť množstvo ľudí a pozitívne ovplyvniť dianie okolo seba.

Vďaka súťaži Greenfluenceri a energia sa greenfluencerom môžeš stať aj ty! Pomôžeš zlepšiť životné prostredie vo svojej škole a motivuješ k tomu aj svojich spolužiakov. Registrácia do súťaže prebieha do konca októbra.

Lajkuj Brainee.sk na

Ako pomôcť životnému prostrediu?

Efektívnejšie separovanie odpadu v školskom prostredí, využitie dažďovej vody, vytvorenie bezúdržbového záhonu na školskom dvore – to je len niekoľko tipov, ktoré môžu prispieť k zlepšeniu životného prostredia aj v tvojej škole.

Nezisková organizácia Ekofond SPP vyhlasuje druhý ročník súťaže Greenfluenceri a energia, ktorá je súčasťou vzdelávacieho programu Ekofond SPP pre budúcnosť. Úlohou súťažných tímov je vytvoriť ekologicky hodnotný projekt, ktorý zároveň ukáže, ako originálne a sviežo predstaviť environmentálne témy na sociálnych sieťach.

image

Hmyzie domčeky, ZŠ Nám. L. Novomeského, Košice

Ekofond SPP

Kreativita je dôležitá

„Prvý ročník súťaže bol plný zaujímavých nápadov, ako jednoducho vylepšiť školské prostredie a pozdvihnúť jeho ekologickú úroveň. Päť víťazných projektov minulého ročníka nastavilo latku vysoko, no my veríme, že ani ďalší ročník Greenfluencerov nebude kvalitatívne zaostávať,“ hovorí projektová manažérka Ekofondu SPP Adriana Tarajová.

Jedným z najzábavnejších aspektov tejto súťaže je, že pracujete v tímoch - spoločne zdolávate prekážky, vymýšľate efektívne riešenia a pomáhate vytvoriť príjemné prostredie vo svoje škole.  

image

Vzdelávacie predstavenie, ZŠ Nám. L. Novomeského, Košice

Ekofond SPP

Registrácia súťažných tímov prebieha od 16. októbra do 12. novembra

Ak si študent základnej alebo strednej školy, máš 13 a viac rokov, dvoch parťákov, s ktorými tvoríte dobrý tím a plno nápadov, súťaž Greenfluenceri a energia je presne pre teba! Oslov akčného učiteľa z vašej školy, ktorý bude koordinátorom projektu a prihlási váš tím do súťaže prostredníctvom formulára na Greenfluenceri a energia (prebuducnost.sk). Registrácia je otvorená do 12. novembra 2023, do polnoci a prebieha výlučne online. Pre víťazné tímy a ich koordinátorov sú pripravené super ceny, pre školy finančná odmena a zážitkové predstavenie.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 10:44