Julie Smith a Courtney TracyDr. Julie, Dr. Courtney Tracy/Instagram
StoryEditor

Terapeuti pomáhajú aj na TikToku. My ti prinášame zoznam tých najlepších, ktorých sa oplatí sledovať

Nikola Michalkova24.10.2023., 08:00h

Terapeuti začínajú pôsobiť aj na TikToku, aby rozšírili povedomie o mentálnom zdraví. Týchto sa oplatí sledovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Na sociálnych sieťach môžeme vidieť rôzne profily, ktoré sa snažia dostať tému duševného zdravia viac do popredia. Na TikToku sa tento obsah čoraz viac stáva populárnym. 

Samozrejme, samotné sledovanie videí na TikToku zamerané na psychické zdravie nie je náhradou liečby. Preto ak máš nejaký problém, vyhľadaj skutočnú pomoc. Videá sú často vytvorené vyškoleným odborníkom, no vždy je potrebné navštíviť niekoho osobne.

Ale keďže sa tento trend na TikToku rozšíril a objavuje sa čoraz viac odborníkov, ktorí sa snažia dostať duševné zdravie medzi popredné témy v diskusiách, my ti prinášame tipy na terapeutov zo sveta, ktorých sa oplatí sledovať. 

Julie Smith

Doktorka Smithová je klinická psychologička, ktorá pôsobí v Spojenom kráľovstve. Na sociálnych sieťach začala tvoriť v roku 2019. Bolo to potom, čo takmer desať rokov viedla vlastnú súkromnú prax.

@drjulie

Last one is the most important ❤️

♬ original sound - Dr Julie | Psychologist

Na TikToku ju môžeš nájsť pod menom drjulie. Celkovo ju sleduje viac ako štyri milióny ľudí. Svoju platformu využíva najmä na šírenie osvety o duševnom zdraví a poznatkov z psychologického výskumu. Jej cieľom je pomôcť ľuďom bližšie pochopiť úzkosť a depresiu, ale tiež nahliadnuť do toho, ako funguje ich myseľ. Na jej profile nájdeš tiež videá, v ktorých sledujúcim pomáha vyrovnať sa so stresom, vyhorením, smútkom, depresiou, úzkosťou či osamelosťou.

Courtney Tracy

Je licencovaná sociálna pracovníčka a tiež doktorka klinickej psychológie. Má viac ako desať rokov skúseností s prácou s klientmi. Okrem toho založila liečebné centrum v Kalifornii. Na TikToku vystupuje pod menom the.truth.doctor, a sleduje ju viac ako milión ľudí. Špecializuje sa predovšetkým na užívanie návykových látok a hraničnú poruchu osobnosti. 

@the.truth.doctor “everything exists, but it is empty” 🫥 #bpd #feelingsofemptiness #therapist #borderline #mentalhealthawareness ♬ original sound - Dr. Courtney | Therapist

Na svojom profile sa venuje najmä pomoci ľuďom nastaviť si a presadiť si hranice a vyrovnať sa s traumou, závislosťou, depresiou či úzkosťou. Okrem toho niekedy reaguje aj na videá iných tvorcov a ponúka im rady, ktoré im môžu pomôcť zvládnuť stresové situácie. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 14:44