Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar.Tasr/j. Kotian/
StoryEditor

NAKA zadržala bývalého šéfa polície a člena Smeru Tibora Gašpara. Dôvodom má byť korupcia

TASR11.08.2023., 09:21h

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali v piatok bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Lajkuj Brainee.sk na

NAKA zadržala exšéfa polície Tibora Gašpara. Na sociálnej sieti o tom informoval jeho syn Pavol Gašpar aj líder Smeru-SD Robert Fico. Upozornil na to aj portál Aktuality.sk, ktorému to potvrdili dva nezávislé zdroje.

„V skorých ranných hodinách v Nitrianskom kraji zasahovala Národná kriminálna agentúra. Počas akcie s krycím názvom Ezechiel 7 boli zadržané dve obvinené osoby R.S. a T.G., a to v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti,“ uviedlo policajné prezídium.

Vzhľadom k prebiehajúcim zaisťovacím úkonom, vrátane výkonu domovej prehliadky na základe príkazu sudcu pre prípravné konania, nie je podľa polície možné aktuálne poskytnúť žiadne bližšie informácie. „Vo veci, v ktorej vykonáva dozor prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, vykonáva v súčasnosti úkony polícia, preto sa k nej nebudeme vyjadrovať,“ skonštatovala pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

image

Dráma okolo vraždy Daniela Tupého pokračuje. Obvinili známeho advokáta, obhajoval extrémistov

Zadržanie svojho otca Pavol Gašpar okomentoval ako predvolebnú kampaň v podaní Progresívneho Slovenska a predvolebný cirkus. „Išlo o zadržanie bez domovej prehliadky, z čoho je jasné, že ide o sólo akciu Lipšicovej ÚŠP a Hamranovej NAKA. Žiadny príčetný sudca by im totiž na takúto „kovbojčinu“ nedal príkaz,“ napísal na svojom facebooku.

K zadržaniu sa vyjadril aj Robert Fico

Šéf Smeru-SD označil zadržanie Gašpara za prejav zúfalstva a "chrapúnstva" NAKA a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). „Na takýto útok proti najsilnejšej opozičnej politickej strane šesť týždňov pred voľbami neexistuje žiadny iný dôvod, len poškodenie Smeru-SD a pomsta Tiborovi Gašparovi za jeho usilovné odkrývanie špinavostí NAKA a ÚŠP,“  napísal Fico na sociálnej sieti.

Gašpar je na deviatom mieste kandidátnej listiny Smeru-SD do septembrových parlamentných volieb. Podľa portálu zadržali aj ďalšie osoby, medzi nimi aj bývalého vysokopostaveného policajta Romana Stahla, dôvodom má byť korupcia.

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 08:03