Vojna moslimských gangov v Nemecku.Čtk/
StoryEditor

Vojna moslimských gangov eskaluje. Pri poslednom strete museli zasahovať stovky policajtov

Jíři Sládek28.06.2023., 14:30h

V Porúri zúri vojna prisťahovaleckých klanov. Na berlínskych kúpaliskách sa zase strhli brutálne bitky za účasti desiatok imigrantských výrastkov. To všetko nie je len bežná pouličná kriminalita. Útočníci majú dlhé nože aj basebalové pálky, drevené laty s klincami aj ručné granáty.

Lajkuj Brainee.sk na

Všetko začalo blízko zhruba 75-tisícového mesta Castrop-Rauxe ako bitka dvoch jedenásťročných chlapcov. Lenže postupne sa pridávali dospelí. Výsledkom boli krvavé bitky v nemeckých uliciach, kedy na jednej strane stáli členovia tradičných kurdských rodín z Libanonu, ktoré utiekli do Nemecka v 80. rokoch minulého storočia pred občianskou vojnou v Bejrúte, píše iDnes.cz.

Na druhej strane barikády sú ich noví konkurenti, sýrski Arabi, ktorí tiež uvítali možnosť zapojiť sa do obchodu s drogami a ďalších nelegálnych aktivít. Obe skupiny cítia nevraživosť už zo rodných zemí, v Nemecku všetko len graduje.

Stovky policajtov v Essene

Keď zaútočila rozvášnená kohorta libanonských Kurdov na dva bary v Essene, ktorý je považovaný za baštu sýrskych prisťahovalcov, zostala len nepredstaviteľná spúšť a jeden pobodaný Arab vo vážnom stave. Situáciu museli upokojiť približne 500 policajtov. 

Na videách zo stretov sa objavujú výkriky o „rodinnej cti“, ktoré majú násilie ospravedlniť, či odkaz istého rapera, že „kto vstúpi do nášho sveta, je náš nepriateľ“. Dávajú tak okázalo najavo, že niektoré časti Essenu už Nemcom nepatria. „Určité skupiny ľudí rozhodne odmietajú náš systém hodnôt,“ komentoval to essenský poslanec za FDP Ralf Fitzel.

Situáciu sa snažia riešiť aj politici 

Spolkový minister spravodlivosti Marco Buschmann z liberálnej strany FDP preto vyzýva k tvrdšiemu postupu. V rozhovore pre denník Bild am Sonntag uviedol, že právny štát by mal ukázať, že už nemieni problém prehliadať ako predtým. Buschmann chce viac policajtov v uliciach a dôslednejšie vyhosťovanie problematických migrantov. To sa zatiaľ nedarí. Podobne sa vyjadrila aj spolková ministerka vnútra, sociálna demokratka Nancy Faeserová.

Opozičné kresťanské strany ale odmietli vládu v Berlíne podporiť. Denník Die Welt citoval z ich vyjadrenia, podľa ktorého sa vládni politici len snažia vypustiť „dymovú clonu“, aby zakryli vlastnú neschopnosť potierať nelegálnu migráciu a organizovaný zločin.

image

Imigrantka s iránskymi koreňmi. Nová švédska ministerka životného prostredia má len 26 rokov

Do debaty prispela aj protisystémová strana Alternatíva pre demokraciu (Afd), ktorej šéf poslaneckého klubu Bernd Baumann upozornil, že mafiánske imigračné gangy už majú okolo štvrť milióna rodinných príslušníkov, teda takmer toľko, koľko je k dispozícii policajtov. AfD za problémom vidí príliš otvorenú imigračnú politiku, ktorá umožnila nekontrolovateľné zlučovanie rodín.

Úradom teraz nezostáva nič iné, len nazvať veci pravými menami. Zaujať asertívny prístup, aby získali potrebný rešpekt. Teda neustále kontroly, razie, rozsiahle operácie a konfiškácie majetku. Až to možno imigrantské gangy donútia, aby mali k štátu rešpekt.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:04