Pasažieri letu v Južnej Kórey omdlievali od strachu, keď ich spolucestujúci otvoril dvere počas letu.Unsplash, Bbc/brainee X Canva/
StoryEditor

VIDEO Muž počas letu otvoril núdzové dvere lietadla. Dusil som sa, obhajoval sa pred úradmi

tma27.05.2023., 10:18h

Cestujúci, ktorý za letu v Južnej Kórei otvoril núdzový východ, tak spravil preto, lebo mal pocit, že sa dusí a chcel sa z lietadla rýchlo dostať von. S odvolaním sa na políciu o tom informovala agentúra Jonhap.

Lajkuj Brainee.sk na

Tridsiatnik v piatok niekoľko minút pred pristátím lietadla spoločnosti Asiana Airlines, ktoré so 194 ľuďmi na palube mierilo z juhokórejského ostrova Čedžu do mesta Tegu, otvoril dvere núdzového východu, a to vo výške zhruba 210 metrov, uvádza sa na webe denníka iDnes.cz.

Letušky ho v jeho počínaní nedokázali zastaviť, pretože lietadlo sa práve chystalo pristáť, vypovedali svedkovia. Uviedli tiež, že muž sa po otvorení dverí pokúsil z lietadla vyskočiť.

Incident spôsobil medzi cestujúcimi paniku, stroj ale nakoniec bezpečne pristál a nikto neutrpel zranenia, niektorí cestujúci iba omdleli. Tucet cestujúcich mal ale zrejme práve kvôli panike problémy s dýchaním a niektorí z nich boli vyšetrení v nemocnici.

Muž policajtom tiež povedal, že bol v poslednom čase pod veľkým stresom, pretože prišiel o prácu. Teraz je v rukách polície a čelí podozreniu z porušenia zákonov o bezpečnosti leteckej prevádzky.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 22:50