Auto šoféroval len 14-ročný chlapec.Polícia Slovenskej Republiky/Facebook
StoryEditor

Poriadne arogantný pubertiak. Polícia rieši 14-ročného chlapca, ktorý šoféroval auto svojich rodičov. Viezol ďalších štyroch tínedžerov

Nikola Michalkova23.05.2023., 11:24h

Policajti v Seredi prevzali prípad 14-ročného chlapca, ktorý jazdil v BMW a viezol aj ďalších tínedžerov.

Lajkuj Brainee.sk na

Mestskí policajti v piatok našli za volantom 14-ročného chlapca, ktorý šoféroval auto značky BMW v Seredi. V aute tiež viezol aj ďalších štyroch tíndežerov. Prípad odovzdali seredským policajtom. Tí priestupok zdokumentovali a spis predložia na správne konanie. „Policajti riešia nevodiča nielen za jazdu po meste, ale aj za ‚požičané‘ auto od rodičov,“ uvádza sa na facebookovej stránke Polícia Slovenskej republiky. 

Chlapec, ktorý ešte nie je plnoletý, ale v zmysle zákona je už trestne zodpovedný, auto používal bez súhlasu rodičov a previnil sa tak aj neoprávneným používaním vozidla. Rodičia ale na jeho stíhanie nedali súhlas, preto sa prípad v zmysle zákona odloží. 

„Polícia za spáchaný priestupok v doprave môže postihnúť iba osobu, ktorá dovŕšila 15 rokov. Hoci zákon neumožňuje postihnúť maloletú osobu, zodpovednosť preberá majiteľ vozidla, alebo osoba, ktorá mu vozidlo zverila do rúk,“ uvádza polícia. 

Polícia preto apeluje na ľudí, aby riadenie vozidla nezverovali deťom či osobám, ktoré nevlastnia vodičský preukaz, keďže nemajú potrebné skúsenosti. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 14:46