ArtBBNV/Shutterstock.com
StoryEditor

Jednotka medzi turistickými destináciami: Prečo dovolenkovať na Mallorce?

PR článok12.04.2023., 00:00h

Svet nám ponúka na spoznávanie, zábavu aj relax množstvo nádherných a turistami obľúbených zákutí, medzi ktorými už dlhé roky právom ako hviezda žiari Mallorca. Tento nádherný stredomorský ostrov je vďaka svojej výhodnej polohe ideálny na dovolenku po celý rok. Okrem dobrej polohy a podnebia však máte v tejto destinácii aj obrovské množstvo príležitostí na aktívny relax, kultúru i zábavu.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokračujte v čítaní a dozviete sa, prečo si tento rok vybrať na prežitie voľných chvíľ pri mori práve tento kúsok raja.

Ideálne podnebie

Mallorca (nádherný ostrov v Blízkosti Španielska) je ideálna na dovolenku najmä pre svoje podnebie. V lete je tu príjemne teplo a málokedy prší. Teplota Stredozemného mora sa v priebehu dňa rýchlo zvyšuje, takže je ideálna na osvieženie, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou letnej dovolenky tak, ako kvalitné autodiely plne fungujúceho auta. 

Aj počas jarného obdobia a v priebehu jesene je tu ale príjemne teplo a slnko sa návštevám tohto exotického raja nevyhýba, o čom svedčí takmer 300 dní slnečného svitu. Pohodlné vtipné tričko s potlačou bude preto skvelým doplnkom odevu, ktorý tu využijete. Dokonca aj vo februári a v marci dosahujú denné teploty v priemere 20 stupňov.

image
visual-journey/Shutterstock.com

Množstvo príležitostí na pasívny aj aktívny relax

Mallorca je vďaka svojej polohe ideálna destinácia pre mladých nielen na letnú dovolenku, ale na spoznávanie počas celého roka. Dôvodom však nie je len spomínané priaznivé počasie. Veľmi lákavé je aj centrum nočnej zábavy v Magalufe. Diskotéky, nočné bary a blízkosť nádherných pláží tvor ideálnu kombináciu dovolenky nielen pre mladšie ročníky. Odreagovať sa a vychutnať si na dovolenke lahodné exotické ovocie predsa túžia všetci.

Užiť si nádhernú dovolenku na Mallorce môžete aj vďaka nádherným plážam, ktoré je možné využiť nielen na pasívne polihovanie na lehátku pod slnečníkom, ale aj mnohé vodné športy. Výlet na katamaráne, kajaku, vodnom skútri alebo člne si naozaj vychutnáte. A čo tak vyskúšať si jazdu na koni s výhľadom na pláž. Poprípade môžete koňa vymeniť za elektrický bicykel a zoznámiť sa s plážou Es Coll Baix.

image
RAW-films/Shutterstock.com

Malý svet plný nevšednej krásy

Možno ste už počuli, že Mallorcu (najmä miestni) nazývajú „malým svetom“. Dôvodom je fakt, že na pár kilometroch štvorcových sa môže tento ostrov pochváliť množstvom nevšednej krásy. Podobne ako u nás z vtáčej perspektívy a prostredníctvom nádherného vyhliadkového letu lietadlom, aj na Mallorce si môžete vychutnať z lietadla krásy pohoria Tramintana, ktoré sa tiahne od juhozápadu k severozápadu a ponúka úchvatný obraz s vysokými horami, rozoklanými skalami, cezmínovými dubmi a hrboľatými olivovníkmi.

Ak sa vydáte na juh, ten je skôr rovinatý a „posiaty“ poľnohospodármi obrábanými pôdami. Východ zase dokonale lemujú mnohé malé, no očarujúce zátoky a nízke kopce určujúce obraz krajiny. Zo severnej strany je Mallorca obdarovaná nádhernými plážami, v ktorých okolí je čulí ruch, ten sa ale s postupom do vnútrozemia znižuje a vymieňa za pokoj a pohodu.

Nádherné pláže, krásne hotely, povestný mandľový koláč a rôzne formy aktívneho vyžitia vám dovolenku na Mallorce určite spestria, tak sa o tom presvedčte a spoznajte jednotku medzi obľúbenými turistickými destináciami.

image
Sarka_Svobodova_Photo/Shutterstock.com

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 06:11