Aktivistka dostala 13 dní väzenia a pokutu.Reuters, Unsplash/Brainee x Canva/
StoryEditor

S teľaťom sa prechádzala po Červenom námestí v Moskve, ide do basy. Zviera kúpila na bitúnku, aby nezahynulo

mor02.02.2023., 14:00h

Americkú aktivistku s teľaťom zadržali ruské úrady priamo na námestí. Vo väzbe strávi 13 dní za kladenie odporu polícii. Dostala aj pokutu 20 tisíc rubľov (približne 260 eur) za nepovolený protest a prekážanie chodcom. Teľa vraj kúpila na bitúnku, aby neskončilo na tanieri.

Lajkuj Brainee.sk na

„Rozhodla som sa mu ukázať krajinu a odviezť ho na pekné miesto,“ povedala aktivistka. Musela vraj zohnať vodiča, ktorý by bol ochotný teľa odviezť až na Červené námestie, píše sa na webe iDnes.cz.

Američanka má turistické vízum a aktuálne žije na okraji Moskvy. V minulosti už vykonala podobné akcie aj v iných krajinách. Americká ambasáda sa k jej zadržaniu zatiaľ nevyjadrila.

Žena v roku 2019 podľa serveru Daily Mail „zachránila“ z bitúnkov v západnom Anglicku prasa, ktoré pomenovala Jixy Pixy a odviezla ho taxíkom do Londýna. Tam ho brala na prechádzky aj do reštaurácií. Nakoniec ho ale musela prenechať organizácii zameriavajúcej sa na ochranu zvierat. Prasa s ňou totiž žilo priamo v byte, proti čomu sa ohradil majiteľ budovy.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 00:10