Jennifer má zvláštnu závislosť. Jedáva matrace.Tlc Uk/Youtube
StoryEditor

Zjedla osem celých matracov. Môže to byť skutočne nebezpečné pre zdravie, hovorí lekár

Nikola Michalkova29.01.2023., 14:00h

Existujú rôzne zvláštnosti, ktoré nám niekedy potrápia rozum. Závislosť na jedení matracov určite patrí medzi ne.

Lajkuj Brainee.sk na

Jennifer kvôli svojej závislosti zjedla matrac aj svojej matke. 

Závislosť na jedení matracov

Jennifer má 26 rokov a jej jedálniček tvorí niečo, čo by pravdepodobne nikto z nás nečakal. Zatiaľ čo iní sú závislí na čokoláde, Jennifer už 20 rokov jedáva matrace, pričom za tento čas ich zjedla už osem, uvádza sa na portáli Holywood Reporter. Jej závislosť začala, keď mala päť rokov a sedela na zadnom sedadle ich rodinného auta. Pravdepodobne jej sedadlo zavoňalo, pretože jeho výplň zjedla a tým sa odštartovala jej závislosť. 

image

Závislosť je smrteľná choroba a niekedy vyhrá nad dušou, ktorá sa trápi, hovorí psychoterapeut

Portál TLC publikuje sériu „My Strange Addition“, a v jednej časti sa dokumentuje, ako s touto závislosťou Jennifer žije. Na začiatku vysvetľuje, ako matrace jedáva. „Mám matrace rada bez marmelády, masla, bez ničoho. Jediný vedľajší účinok je plyn. Inak matrac vstúpi do môjho tela a vyjde v celku von,“ opisuje vo videu. Keby jej telo dokázalo rozprávať, určite by nevýskalo od radosti. A po tom, ako nenápadne zjedla svoj matrac, presunula sa do spálne svojej mamy, aby si z jej matraca pomaly odkrájala kúsky. Robí tak zakaždým, keď jej matka nie je doma alebo je v sprche. 

Jej rodina o tom nevedela

Možno sa pýtaš, ako o tom rodina nemohla vedieť, keď ako sama Jennifer hovorila, nejedla len matrace, ale aj výplne zo stoličky či z gauča. Aj keď na túto otázku odpoveď nenájdeme, jej rodina po zistení, aký má jedálniček, zostala zaskočená. „Som naozaj znepokojený a bojím sa o jej zdravie,“ vyjadril sa jej brat. Samozrejme, že svoju závislosť udržiavala v tajnosti nielen pred rodinou a je aj celkom jasné, že sa tým nechcela veľmi chváliť. 

Rodina sa jej ale snaží pomôcť. Chceli to vyriešiť rodinnou poradou, aby zistili dôvod, prečo to vlastne robí. Jej brat sa jej na rovinu opýtal, či sa nebojí, že sa s matracom môže zadusiť. Odpovedala nie. Ale šok nastáva, keď sa Jennifer prizná, že závislosť trvá 20 rokov. Jej matka s bratom zostanú úplne bez slov. 

Každá závislosť si so sebou nesie aj isté riziká, a jedenie matracov nie je výnimka. Môže totiž spôsobiť poškodenie pečene, upchatie čriev či dokonca smrť. 

Doktor bol prekvapený

Nakoniec sa predsa len rozhodla navštíviť doktora, keďže určite ani jej samej nebolo jedno, ako si tým môže poškodiť zdravie. Doktor bol po informácii, že matrace jedáva každý deň, poriadne zaskočený. Hneď jej vysvetlil hlavné riziko, ktoré jej táto strava môže spôsobiť. Matrace jej totiž môžu upchať črevá, čo môže zapríčiniť, že sa iné jedlo ďalej nedostane a nebude plnohodnotne strávené a plyn z matracov sa bude vracať hore. „Ale som prekvapený, že dokázala byť tak dlho v dobrom zdravotnom stave,“ povedal doktor vo videu.

Doktor jej preventívne urobil aj röntgenové vyšetrenie, po ktorom bol znepokojený. Myslí si totiž, že jej žalúdok môže obsahovať množstvo kusov z matracov, a preto jej vysvetlil, že ak v tom bude naďalej pokračovať, môže čeliť obrovskému riziku alebo dokonca zomrieť, uvádza sa na portáli Indy 100. Jennifer po tejto informácii sľubuje, že sa závislosti pokúsi zbaviť. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:07