Shutterstock
StoryEditor

Príroda si vydýchne, na trhu je nová ekologická kreditka bez gramu plastu. Šetrí aj vaše peniaze a čas

PR článok02.11.2022., 00:00h

- Inovatívnu ekologickú kreditku bez plastu predstavuje VÚB banka

- Funguje pohodlne v smartfóne, smart hodinkách aj v e-shopoch

- Vybavenie novej Mastercard kreditky trvá iba 48 hodín a je bezplatné

Lajkuj Brainee.sk na

Vedeli ste, že týždenne zjeme až 5 gramov mikroplastov*? To je váha napríklad jednej kreditky alebo pera! Plasty sú všade okolo nás a podľa najnovších štúdií ich dostávame do tela denne cez potraviny aj vodu. Čím menej plastov ľudia vyprodukujú, tým viac uľahčíme prírode, zvieratám aj vlastnému organizmu. S novinkou prichádza na trh aj VÚB banka - pomôže vám znížiť množstvo plastov už pri platení za nákup.

Banka totiž uvádza na trh inováciu - digitálnu kreditku Mastercard bez plastu. Vďaka nej získate hneď tri benefity - ochránite prírodu, ušetríte čas aj svoju peňaženku:

  1. Príroda sa poteší. Karta, ktorá v podstate fyzicky neexistuje, má nulový odpad a nulovú uhlíkovú stopu. Len pre zaujímavosť, iba samotná VÚB banka má aktuálne v obehu až 100 - tisíc kreditných plastových kariet, ktorých objem predstavuje zhruba vzdušnú čiaru z Bratislavy do Pekingu. Úspora plastu má teda veľký potenciál
  2. Úspora aj pre peňaženku. Kreditku vám banka zriadi na každej pobočke alebo cez call centrum úplne bez poplatku za vydanie. Dokonca aj jej obnova po skončení doby platnosti vás nebude stáť ani cent.
  3. Každá minúta sa počíta. Čas ušetríte vďaka pohodlnému a rýchlemu plateniu pomocou smartfónu alebo smart hodiniek. Stačí si ju pridať do mobilnej peňaženky Google Pay alebo Apple Pay. Nemusíte kartu vyťahovať zakaždým z peňaženky alebo vrecka. Stačí priložiť k terminálu...veď to poznáte. Navyše s ňou môžete platiť už do 48 hodín po jej zriadení. A dobrá správa je, že v priebehu novembra budú platby možné ešte rýchlejšie - ihneď po schválení.  

,,S digitálnou kartou máte samozrejme k dispozícii všetky výhody bežnej kreditnej karty, pohodlne platíte tak ako ste zvyknutí a ešte aj šetríte životné prostredie,” vysvetľuje Róbert Škařupa, produktový špecialista senior Tímu kreditné karty VÚB banky.

Kreditnú kartu bez plastu máte kedykoľvek po ruke, či už doma alebo aj mimo domu, dokonca aj vtedy, ak si zabudnete peňaženku. Navyše keďže je v digitálnej podobe s chráneným prístupom do mobilu, je bezpečnejšou alternatívou.  Veľmi jednoducho si viete nastaviť alebo zmeniť limit  na platby na internete alebo kartu zablokovať cez internetbanking alebo v aplikácii VÚB Mobil Banking.

image
VÚB Banka

Ďalším benefitom je, že 100-percetnú zľavu z mesačného poplatku môže získať každý, kto  kreditku aktívne používa. Navyše s kreditnou kartou nepoužívate vlastné peniaze na platenie, ale peniaze banky, a to bezúročne až po dobu 43 alebo 50 dní.  Banka za vás vybaví aj prípadné reklamácie nedodaných služieb a tovarov. VÚB banka má v portfóliu kreditnú kartu Mastercard World, Mastercard Standard a Šikovnú kartu.

Pozn.: WWF prieskum, 2019

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 03:07