Shutterstock
StoryEditor

Aj v malom byte môžete mať dostatok úložného priestoru. Poradíme vám, ako na to

PR článok31.10.2022., 00:00h

Mať malý byt prináša množstvo výhod a dopyt po nich vo veľkých mestách enormne rastie. Hoci sa hovorí, že v malom byte nie je miesto na zbytočnosti, úložný priestor je potrebný aj tu. Môže sa zdať, že z tak malého priestoru už viac dostať nemôžete. Nenechajte sa odradiť. Aj tu dokážete nájsť alebo vytvoriť dodatočný priestor na uskladnenie. Čítajte ďalej a nechajte sa inšpirovať našimi tipmi.

Lajkuj Brainee.sk na

Aké sú výhody malého bytu?

Prečo je bývanie v malých bytoch a apartmánoch tak populárne? Tu je niekoľko dôvodov, prečo je tento trend na vzostupe a  zrejme tak skoro nevymizne:

  • menej upratovania - namiesto dlhých hodín upratovania niekoľkých izieb, v malom byte máte upratané za kratší čas a môžete sa tak venovať iným aktivitám.
  • menšie náklady - s menšou rozlohou bytu sú spojené aj nižšie náklady, mnoho ľudí si tak môže dovoliť vo veľkých mestách žiť čo najbližšie k centru,
  • menej zbytočných vecí - pri každom nákupe si dvakrát rozmyslíte, či vec, ktorú chcete aj naozaj potrebujete, alebo vám bude zaberať v byte cenné miesto.

Kde všade môžete nájsť miesto na uskladnenie vecí?

S popularitou malých bytov vzrastá aj ponuka nábytku a vybavenia do stiesnenejších domácností. Ako získať dodatočné úložné priestory a vyťažiť z dostupných metrov štvorcových maximum?

Urobte si v skrini revíziu

Sezónne veci nenechávajte visieť v skrini, ale umiestnite ich radšej do vákuových vakov do priestoru v posteli. Napríklad také boxspring postele sú nielen pohodlné, ale aj praktické vďaka ich veľkému úložnému priestoru. Do malého bytu sú preto ideálne. Okrem toho, vákuové vrecia nielen šetria priestor, chránia tiež oblečenie pred plesňami a škodcami, ako sú napríklad mole alebo roztoče.

Kuchynské náradie zaveste

Ak máte v kuchyni obmedzené miesto na uloženie hrncov, panvíc a iného kuchynského náradia, zaveste ho. Nielenže ušetríte miesto v zásuvkách, ale takýto typ uskladnenia pôsobí veľmi moderne.

image
Shutterstock

Uložte svoje topánky štýlovo

Topánky zaberajú pomerne veľa miesta, preto je dobré vytvoriť im miesto na uskladnenie. Ideálnym riešením je predsieňová zostava. Tento multifunkčný nábytok ponúka skrinku na topánky, sedenie, odkladanie kabátov aj zrkadlo zároveň. Perfektný kus do malého bytu. Prípadne môžete siahnuť po vysokých rohových botníkoch.

Sklápací stôl na prácu aj večeru

Pracujete často z domu? Nainštalujte vo vašej kuchyni či obývacej izbe moderný a hlavne praktický nástenný stôl. Cez deň môže slúžiť na prácu a zvyšok dňa o ňom nemusíte ani vedieť. Jednoducho ho zložíte a skryjete - bude vyzerať ako klasická závesná skrinka na stene. Večer ho môžete opäť sklopiť a servírovať na ňom rýchlu večeru.

Vymeňte televízor za projektor

V malom byte sa každý meter hodí. Namiesto televízora na stene alebo na skrinke môžete obľúbené filmy a seriály pozerať štýlovo s použitím notebooku a projektora.

Závesné dekorácie

Každý z nás si chce svoju domácnosť zútulniť a vdýchnuť jej trochu osobného štýlu. Vtedy prichádzajú na rad dekorácie. Aby však neodkrajovali z priestoru, stavte na závesné alebo nástenné dekorácie. Milujete napríklad kvety? Zabudnite na objemné vázy a črepníky. Umiestnením kvetináčov pripevnených na strop ušetríte množstvo miesta a môžete si aj v malom byte vytvoriť zelenú oázu.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 12:40