Len 14 ročný chlapec z okresu Gelnica mal v úmysle zavraždiť svojich spolužiakov aj pedagógov.Martin Baumann/Tasr
StoryEditor

14 ročný chlapec prišiel do školy so sekerou, chcel zavraždiť svojich spolužiakov. Hrozí mu doživotie

TASR19.10.2022., 13:00h

Prípadom sa zaoberá NAKA. Chlapec čelí obvineniu z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

Lajkuj Brainee.sk na

Chlapec navštevuje ôsmu triedu základnej školy. TASR informuje, že obvinený mladý muž plánoval zaútočiŤ na viacerých spolužiakov ako aj učiteľov. Incident sa stal v piatok 14. 10, chlapec je momentálne v rukách polície a čelí vážnemu obvineniu. Podľa informácií viacerých médií chlapec prišiel do svojej školy so sekerou. 

 "Vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného. V prípade preukázania viny zákon ukladá za tento zločin trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Podľa správ RTVS mali chlapcovi údajne pomáhať ďalší dvaja spolužiaci - mali mu pomôcť ukradnúť kľúče od triedy. Ostatných mal obvinený zamknúť a zaútočiť na nich. 

image

Matka obvineného chlapca svéojho syna obhajuje, podľa nej ani nevedel, že má sekeru v batohu a trpí častými migrénovými záchvatmi.

Unsplash/

Psychologička Martina Barillová sa pre RTVS vyjadrila takto: “On už reálne si zobral so sebou zbraň, teda tú sekeru. Myslím si, že je tam veľmi reálna hrozba, k tomu, že by sa tam niečo desivé, naozaj udialo." Matka obvineného chlapca obhajuje, spomína, že jej syn trpí častými migrénovými záchvatmi a keď je v agresívnom stave, koná nevedome. Podľa nej si ani neuvedomoval, že mal sekeru v taške a nechcel na nikoho zaútočiť. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:05