Shutterstock
StoryEditor

Čas sa kráti? Aj zo štúdia na poslednú chvíľu sa dá ale vyťažiť maximum

PR článok10.10.2022., 00:00h

Pre mnohých z vás sa práve v tomto období začal dlho očakávaný a možno vysnívaný proces vysokoškolského štúdia plného nových informácií. Získané vedomosti si však treba na konci konkrétneho obdobia aj riadne overiť, čo je už problém. Možno ste na všetko dobre pripravení, čo je skvelé. Nie je to však prípad každého z nás.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak sa teda cítite v strese, tu je niekoľko tipov na efektívnosť na poslednú chvíľu a študentský život bez starostí.

Naučte sa efektívne hospodáriť so svojím časom

Je rovnako vzácny a dôležitý ako energie na chod domácnosti. Aby ste teda zo štúdia na poslednú chvíľu vyťažili maximum, musíte efektívne riadiť svoj čas a uprednostniť opakovanie. Znie to jednoducho, ale štúdie ukazujú, že viac ako 70 percent študentov pravidelne prokrastinuje a ťažko sa koncentrujú.

Pri efektívnom hospodárení s časom však na odkladanie vecí na neskôr (prokrastináciu) musíte jednoducho zabudnúť, čo bude zvyk, ktorý neskôr oceníte aj v profesionálnej kariére reálneho života. Koniec koncov si aj vďaka tejto schopnosti potom oveľa viac a ako zaslúženú odmenu vychutnáte luxus komfortnej Bestvay jacuzzi Lay-Z-Spa.

Pomôžte si jazykovou školou

Nielen efektvíne riedenie času, ale aj znalosť cudzieho jazyka nám otvára mnohé dvere k úspechu. Žiaľ, nepríjemnou realitou na niektorých a áno, aj vysokých školách je, že úroveň a kvalita cuzdojazyčného vzdelania je enormne nízka. A štatistiky a prax úradov práce by vám to potvrdili najlepšie.

Ak vám to teda na škole nejde tak, ako by ste si predstavovali, môžete si pomôcť komfortom kvalitného kurzu v profesionálnej jazykovej škole. Na mieste, kde vám budú pri učení cudzej reči venovať viac času, bude získavanie a následné používanie takýchto vedomostí v praxi oveľa jednoduchšie a pri učení na skúšku nestratíte už veľa času ani energie.

image
Shutterstock

Nepodceňujte svoj jedálniček

Zostať zdravý je jedna z najlepších vecí, ktoré môžete pri štúdiu na poslednú chvíľu urobiť. Ako to ale dosiahnuť? Odporúčame vám piť vodu, jesť výživnú stravu s veľlkým obsahom čerstvých rýb a cvičiť.

Uvedomujeme si, že už len myšlienka na štúdium na poslednú chvíľu vás môže prinútiť siahnuť po ďalšej šálke kávy alebo plechovke energetického nápoja. Ale nie! Energetické nápoje vás môžu krátkodobo povzbudiť, no z dlhodobého hľadiska sa často cítite unavení a podráždení. Voda alebo lahodný čaj su oveľa lepšie možnosti!

Doprajte si relax

Možno sa vám bude zdať, že táto možnosť neprichádza pri minimálnom čase na štúdium v poslednej chvíli do úvahy. Opak je však pravdou. Nemusíte predsa relaxovať celý deň. Už 10 minút na čerstvom vzduchu vám a vašej koncentrácii prospeje. Prístrešie a príjemné prostredie luxusnej pergoly vám na tento účel vytvorí ideálne podmienky počas celého roka, čo nie je v kombunácii so spomínaným komfortom jacuzzi žiadna zlá správa.

Poriadne sa vyspite

Možno si to v mladom veku ešte tak neuvedomujete, ale na výkon skúšky má rozhodujúci a dôležitý vplyv aj spánok. A potvrdili to aj odborníci, ktorí našli súvislosť medzi dobrým nočným spánkom a dosiahnutím vyšších výsledkov testov. Študenti, ktorí sa vyspia celú noc, prekonávajú svojich ospalejších rovesníkov bez najmenších problémov.

Vieme, že štúdentský život si chcete poriadne užiť, pretože realita bežného života vám to už tak často nedovolí. Aby sa ale tento životný štýl neprejavil na vašich študijných výsledkoch, skúste si aspoň pred skúškou dopriať viac spánku.

Kvalitná akustická pena sa o vaše nočné pohodlie postará. A v noci a deň pred termínom  skúšky sa aj tak už toho veľa nenaučíte. Naopak, získate energiu na to, aby ste si ráno mohli v pokoji utriediť všetky dôležité informácie.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 17:02