Shutterstock
StoryEditor

Ratanové sedenie do každej domácnosti

PR článok27.09.2022., 00:00h

Dobre udržiavaný ratanový sedací nábytok je jedným z najužitočnejších doplnkov, ktoré môžete dať do vonkajších priestorov alebo zimnej záhrady. Hoci jeho kúpa môže byť pri niektorých modeloch pomerne finančne nákladná, vďaka dobrej starostlivosti bude vyzerať skvele dlhé roky.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak túžite po exotike, tento materiál je pre vás správnou voľbou. Ratan je druh tvrdého dreva, ktorý sa bežne používa na výrobu nábytku, ako sú stoličky a stoly. Dodáva sa v širokej škále farieb a vzorov a často sa predáva v sadách. Práca s ratanom je pomerne jednoduchá, ale najlepšie sa hodí pre skúsených domácich majstrov. Umelý ratan je tiež relatívne cenovo dostupný, takže si môžete dovoliť experimentovať s rôznymi štýlmi a materiálmi.

Starostlivosť na prvom mieste

Existuje niekoľko spôsobov, ako sa starať o ratanové sedenie, aby ste predĺžili jeho životnosť. Jednou z možností je jednoducho pravidelne utierať prach a okamžite utierať rozliate tekutiny. Ďalšou možnosťou je chrániť ho pred rozliatím tým, že ho zakryjete nepremokavým poťahom. Tak či onak, pravidelná údržba zabezpečí, že vaše ratanové sedenie vydrží dlhé roky.

Rôzne typy do každej záhrady

Ďalšou výhodou ratanového sedenia je, že sa dokáže krásne začleniť do väčšiny záhrad bez ohľadu na štýl alebo tému. Či už sa teda rozhodnete pre tradičný, moderný alebo rustikálny dekor, ratanové sedadlá sa hodia prakticky ku každému vzhľadu. A keďže sú neporézne, ľahko sa aj čistia. Niektoré kúsky dokonca skvele vyniknú aj v interiéri, pričom obľúbené sú napríklad pri boho štýle bývania.

Ratanové sedenie je jedinečný spôsob, ako dodať štýl aj vonkajším priestorom okolo domu. Či už bude ratan zdobiť vašu terasu alebo balkón, k dispozícii je mnoho typov sedenia od klasických tkaných sedacích pohoviek až po moderné ratanové kreslá a hojdacie kreslá.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 14:27