Ruskému prezidentovi vadí, že ruskí činitelia zapíjajú stres alkoholom. Sputnik/Via Reuters
StoryEditor

Putinovi vadí, že ruskí činitelia príliš pijú, údajne tým zaháňajú stres. Sám vraj alkohol odmieta

iDnes.cz16.09.2022., 11:00h

Ruský prezident Vladimir Putin je znepokojený skutočnosťou, že po začiatku vojny na Ukrajine zvýšili ruskí činitelia svoju spotrebu alkoholu.

Lajkuj Brainee.sk na

Ministri, ich námestníci, vicepremiéri či pracovníci prezidentovej administratívy sa vraj od februára pokúšajú zbaviť stresu a Putin stále častejšie hovorí o potrebe bojovať proti alkoholu. Informáciu priniesol portál Meduza s odkazom na svoje anonymné zdroje, uvádza sa na portáli iDnes

Zapíjajú stres

„Niekto pije pred dôležitou udalosťou, ďalší nezrozumiteľne a zmätene rozprávajú pri hláseniach. Už si toho začína všímať aj široká verejnosť,“ citoval web jeden zo svojich nemenovaných zdrojov.

Zatiaľ čo sa ruskí politici stresujú pre škody, ktoré Rusku spôsobujú sankcie prijaté západnými krajinami, Putin si myslí, že by pre ruských činiteľov nemal byť problém sa s dopadmi postihov vysporiadať ľahko, píše Meduza. O Putinovom zámere napadnúť Ukrajinu podľa portáli nevedel skoro nikto z ruských úradníkov. V prvých mesiacoch vojny podľa informácií portálu títo ľudia nevedeli, čo robiť. 

image

Putina kritizujú najvernejší. K mizernej taktike sa otvorene vyjadril už aj Čečenský vodca

Problémy s alkoholom

Šéf Kremlu sa v poslednej dobe viac ako predtým vyjadruje k problémom alkoholizmu. O tomto probléme rozprával napríklad pri stretnutí s gubernátorom Kirovskej oblasti, aj keď tento región podľa štatistík nepatrí medzi oblasti, ktoré sú najviac postihnuté vysokou konzumáciou alkoholu.

„Nemá cenu zametať to pod koberec, lakovať to na ružovo. Je treba zapodievať sa tými najhorúcejšími problémami,“ apeloval Putin na gubernátora Alexandra Sokolova. 

Pri stretnutí so šéfom Vladimirskej oblasti sa prezident nečakane chopil témy o alkohole. Vyhlasoval, že „nejde niečo zakazovať alebo zbytočne zvyšovať ceny a spotrebné dane“, ale naopak, treba začať propagovať zdravý životný štýl, rozvíjať možnosti športového vyžitia a venovať „náležitú pozornosť kultúrnym inštitúciám.“

image

Ruský prezident sa vyjadril, že ruskí činitelia majú mať problém s alkoholom.

Reuters/

Predchodca Boris Jelcin mal problémy s alkoholom

Na rozdiel od svojho predchodcu Borisa Jencina, presláveného kladným vzťahom k alkoholu, sa Putin prezentuje ako milovník zdravého spôsobu života a pohybu, ľadovým hokejom a bojovými umeniami. Ako muža, ktorý nemá problém s alkoholom, ho oslavuje popová pieseň Takového jako Putin, ktorá vznikla v roku 2002. Prezident v médiách tvrdí, že v súčasnosti alkohol takmer nekonzumuje. 

 

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 16:47