Tituly sa po smrti kráľovnej zmenia viacerým členom kráľovskej rodiny.Tasr/
StoryEditor

Členom kráľovskej rodiny sa menia tituly. Meghan sa mýlila o Archiem a Lili, Kate bude princeznou

Nikola Michalkova09.09.2022., 11:02h

Členom kráľovskej rodiny sa po smrti Alžbety II. zmenia tituly. Princ William už nebude iba vojvoda z Cambridgeu, ale aj z Cornwallu, deti Meghan a Harryho môžu získať titul princ a princezná.

Lajkuj Brainee.sk na

Smrť Alžbety II. znamená určité zmeny, ktoré sú pre kráľovskú rodinu nevyhnutné. Členom sa totiž zmenia tituly. 

Syn vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, Archie Mountbatten-Windsor, je teraz technicky po smrti kráľovnej princom, pričom Meghan tvrdila, že tento titul mu bol predtým odoprený pre jeho rasu. Jeho mladšia sestra Lilibet „Lili“ Mountbatten-Windsor sa tiež môže stať po smrti kráľovnej princeznou.

Ku Cambridge sa pridal Cornwall

Pravidlá, ktoré stanovil ešte kráľ Juraj V. v roku 1917, umožňujú Archiemu a Lili používať štýl HRH (kráľovská výsosť, pozn. red.), ak sa preto rozhodnú. 

Medzitým, veľké zmeny čakajú aj princa Williama, vojvodu z Cambridge a jeho manželky, vojvodkyňu Kate. Ako najstarší syn Charlesa zdedil princ William titul vojvoda z Cornwallu. William s Kate si už aj zmenili meno, aby zahŕňal aj Cornwall. Teraz sú vojvodom a vojvodkyňou z Cornwallu a Cambridge.

Podľa najnovších aktuálnych informácií, princ William, vojvoda z Cornwallu a Cambridge, má dostať ďalší titul, princ z Walesu. Jeho manželka Kate, doteraz s titulom vojvodkyňa, sa po novom stane aj princeznou z Walesu. 

image

William a Kate sa po smrti kráľovnej stali vojvodom a vojvodkyňou z Cornwallu a Cambridge. 

Chris Jackson/Tasr

Najskôr mu titul princ odopreli

Podobne aj deti Harryho a Meghan sa teraz po prvýkrát stanú princom a princeznou. Meghan však v rozhovore s Oprah opísala svoju bolesť, keď tvrdila, že úradníci odopreli tento titul Archiemu a obvinila Buckinghamský palác, že ho nechránili tým, že mu odopreli neustálu bezpečnosť. 

Keď sa Oprah opýtala Meghan, či bolo pre ňu dôležité, aby jej syn mal tento titul, odpovedala, že nemá žiadnu väzbu na veľkosť oficiálnych titulov. „Ide len o myšlienku, že náš syn nie je v bezpečí, a tiež o myšlienku, že prvý farebný člen tejto rodiny nebude označovaný rovnakým spôsobom, ako ostatné vnúčatá,“ vyjadrila sa Meghan na portáli Daily Mail

Mohla vraj za to rasa Archieho

V roku 2021 dokonca údajne padol návrh, aby Charles po tom, ako sa stal panovníkom, zabránil tomu, aby sa Archie stal princom. Aby tak mohol urobiť, bude musieť vydať listový patent, ktorým sa zmení Archieho právo byť princom a Lilino právo byť princeznou. Kým sa tak nestane, Archie a Lili budú naďalej princom a princeznou bez ohľadu na to, či sa ich rodičia tieto tituly rozhodnú používať alebo nie. Meghan v rozhovore dodala, že Archiemu nebol udelený titul princa pre jeho rasu. 

image

Deti Harryho a Meghan dostali titul princ a princezná. 

Benjamin Westhoff/Reuters

Avšak, keď sa Archie v máji 2019 narodil, bol ďaleko od kráľovskej línie. Hoci bol pravnukom panovníka, nebol prvorodeným synom budúceho kráľa, teda nebol automaticky princom. Predtým mohol používať zdvorilostný titul gróf z Dumbartonu alebo lord Archie Mountbatten-Windsor. Buckinghamský palác však uviedol, že vojvodkyňa sa rozhodla, že by mal byť obyčajným majstrom. 

image

Tajomná Operácia London Bridge. Toto je presný plán, čo sa bude diať po smrti kráľovnej Alžbety II.

Meghan sa v rozhovore vyjadrila, že keď bola tehotná s Archiem, jeden nemenovaný člen kráľovskej rodiny vyvolal obavy a rozhovory o tom, aká tmavá môže byť jeho pokožka, keď sa narodí. Meghan s Harrym sami prestali používať svoje vlastné HRH štýly, keď odišli z pozície vyššie pracujúcich členov kráľovskej rodiny a začali žiť v Los Angeles. Neskôr sa dokonca objavili výzvy, aby sa odstránili ich tituly vojvoda a vojvodkyňa.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 22:03