Slovenskí hokejisti sa lúčia s divákmi po prehre 2:4 vo štvrťfinálovom zápase Fínsko – Slovensko.Tasr/Martin Baumann
StoryEditor

Ideme dobrým smerom. Bojovnosť tímu bola fantastická, hodnotia naši hokejisti šampionát

TASRpc27.05.2022., 10:00h

Ani v štrnástom zápase za sebou nezdolali slovenskí hokejisti Fínov na veľkom turnaji. Sami však tvrdia, že majú na čom stavať.

Lajkuj Brainee.sk na

Slovenskí hokejisti sa po roku opäť prebojovali do štvrťfinále na svetovom šampionáte, ale znovu v ňom neuspeli. Vlani v Rige podľahli USA 1:6, proti domácim Fínom v Tampere odohrali vyrovnanejšiu partiu. Výber Suomi sa však dokázal vyhrabať z nepriaznivého stavu 0:2 a napokon oslavoval triumf 4:2. Prečítaj si vyjadrenia slovenských hokejistov

Bez dobrej partie to nejde 

Útočník a kapitán SR Tomáš Tatar verí, že si slovenskí fanúšikovia užili šampionát. „Ja som hrdý na tento tím, jeho bojovnosť bola fantastická. Takéto zápasy rozhodujú skúsenosti. Na Fínoch je vidieť, že aj keď prehrávajú, stále hrajú to isté. Svojimi skúsenosťami si to skrátka nepustili. Dokážu na súpera vytvoriť tlak a rozhodnúť. Ja chcem vyzdvihnúť každého jedného z našich hráčov za obetavosť. Neboli sme ďaleko od toho, aby sme urobili niečo výnimočné,“ prezradil.

Obranca Peter Čerešňák zas poukazuje na to, že jedna vec je herný prejav na ľade, druhá výsledky. „Hlavné je, aby to bavilo nás a ľudí. Ale ideme dobrým smerom. Už len udržať podobnú hernú stratégiu a myslím si, že to bude dobré. Za uplynulé roky sme sa nedostali veľakrát do vyraďovačky, ale ak postúpime, snažíme sa dať do toho všetko. Každý chcel ísť ďalej aj teraz, motivácia bola veľká. Mrzí nás to,“ uviedol.

Slovenský obranca tiež pochválil aj kabínu, kde bol jeden z lídrov s Tomášom Tatarom. „Vždy, keď sa zídeme, partia je dobrá. Bez toho to nejde. Mali sme teraz kopu mladých hráčov. Zapadli skvele, každý si v kabíne našiel svoje miesto,“ dodal Čerešňák.

Štvrťfinále na svetovom šampionáte si Slováci zopakovali opäť po roku a útočník Pavol Regenda verí, že je to prvý krok k úspešnejšiemu obdobiu. „Myslím si, že sme boli dobrá partia na to, že viacerí chalani nemohli prísť. Mali sme aj náročnejšiu prípravu. V predchádzajúcich zápasoch sme sa zohrali a hrali sme ako tím. Bol to dobrý turnaj z našej strany. Na to, ako sme boli mladí, super, máme na čom stavať. Máme mladú generáciu, tréneri vedia, čo robia, budujú tím do budúcnosti a verím, že my budeme teraz brať kovy častejšie,“ priblížil.

Začínajú nám pekné hokejové roky, tvrdí Haščák 

Oto Haščák, asistent generálneho manažéra Miroslava Šatana pri národnom tíme, končí, ale o budúcnosť sa neobáva. Mrzela ho prehra s Fínskom, no zároveň mužstvo pochválil. „Škoda Slafkovského tyčky za stavu 2:3, mali by sme šancu získať zápas v predĺžení alebo v nájazdoch. Fíni mali 11 hráčov z NHL a bol takmer zázrak, že v takýchto zápasoch dokážeme hrať vyrovnanú partiu,“ skonštatoval. „Slovenský hokej sa nemá čoho obávať, naopak. Začínajú nám pekné hokejové roky,“ doplnil.

Haščák vyzdvihol aj mladých hráčov, najmä 17-ročnmého Adama Sýkoru, ktorý sa do záverečnej nominácie na MS dostal na poslednú chvíľu. Na šampionáte však okrem Sýkoru, Slafkovského či Nemca zaujali aj ďalší hráči. Jeden z nich je päťgólový útočník Pavol Regenda. „Ukázal sa veľmi dobre. Viem, že má o neho záujem veľa tímov,“ prezradil Haščák, ktorý sa vo Fínsku niekoľkokrát rozprával s rôznymi skautmi zo zámoria.

Celý tím ťahalo počas MS niekoľko lídrov, veľmi dobre sa s touto úlohou popasoval Tomáš Tatar v úlohe kapitána. „Zvládol to na jednotku. Tomáš je skvelý chalan, poznám ho od 16-tich rokov. Viem, ako pôsobí na mužstvo, ako pomáha hráčom. Robil čiernu robotu, tomuto mužstvu pomohol viac, ako som si myslel. Slafkovskému pomohol k výborným výkonom, bol skutočný líder,“ uzavrel Haščák.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:03