Pri sexe sa s vaším telom dejú podivuhodné veci.dreamstime
StoryEditor

Neuveríte, aké podivuhodné veci sa okrem vzrušenia dejú s vaším telom pri sexe. Číslo tri vás prekvapí

07.06.2022, 09:00
Vzťahy

Poznáte to, zrýchlený tep, potenie či stonanie. Sex je jednoducho základom takmer každého partnerského vzťahu. Aj keď ho má každý rád na iný spôsob, jedno majú všetci rovnaké. Tieto pozoruhodné veci sa dejú s vaším telom pri pohlavnom styku.

Pri sexe má človek pocit, že sa nehýbe len posteľ, ale celá zem, v skutočnosti dochádza len k zásadným telesným zmenám. Okrem potenia, zrýchleného tepu či orgazmu sa s vaším telom dejú omnoho pozoruhodnejšie veci, ktoré ste si doteraz možno nikdy neuvedomili. Odteraz sa na intímnu chvíľu s partnerom budete pozerať úplne inak.

Sex je zdravá droga

Hovorí sa, že sex je drogou ľudstva a v podstate sme všetci na ňom závislí. Ako sa cítite pri alebo po milostnom akte? Keďže je váš organizmus len sústava chemických reakcií, ktoré reagujú na podnety, môžete pri ňom cítiť predovšetkým potešenie a blaženosť. Keď sa s partnerom milujete, vaše telo vylučuje hormón šťastia, ale aj oxytocín či adrenalín. Počas orgazmu sa preto môžete cítiť doslova ako v siedmom nebi. Je teda sex ako droga? Určite áno. Veď predsa tak ako u závislých ľudí, napríklad od alkoholu alebo cigariet, aj po pohlavnom styku si vaše telo pýta svoju dávku znova a znova.

Väčšie prsia vďaka sexu

To, že sa mužom pri sexe nahrnie krv do penisu, viete. Čo sa však deje u žien? Keďže máte po celom tele veľké množstvo erotogénnych zón, každá z nich sa pri milostnom akte prekrvuje, no jedna z nich je predsa len výnimočná. Odborníci tvrdia, že ženské prsia sa počas sexu dokážu vďaka prietoku krvi zväčšiť až o neuveriteľných 25%. Práve z tohto dôvodu by muži nikdy nemali vynechávať alebo podceňovať silu predohry. Nevýhodou tejto skutočnosti je fakt, že zväčšené prsníky vám zostanú len dovtedy, pokým vzrušenie neodpadne.

Ak vám nevonia, nie je to ten pravý

Jedným z dôležitých hormónov, ktorý sa dostáva do krvného obehu, je prolaktín. Názov vám síce nemusí nič hovoriť, ale jeho funkcia vás určite zaujme. Má totiž moc aktivovať časť vášho mozgu, ktorá je zodpovedá za pachy. To však platí hlavne pre ženské pohlavie, ktoré vie práve vďaka čuchu  rozpoznať vhodného partnera. Jednoducho, príroda to zariadila tak, že vám vonia silne eroticky, priťahuje vás pomocou čuchu. Naopak, ak vám nevonia, nie je vhodný na spojenie s vami. Telesný pach je prvým najvýznamnejším signálom, ktorý púta dvoch ľudí k sebe. Nie sú to oči, zadok alebo prsia, partneri si musia voňať.

image

Voniate si s partnerom?

dreamstime

Ach, tie kŕče

Aký je to pocit, keď sa blížite k vyvrcholeniu? Pravdou je, že počas pohlavného styku sa najviac napínajú svaly, a to predovšetkým vtedy, keď celým vaším telom prechádzajú malé iskričky lásky. Ženy pri sexe zvyknú napríklad skrútiť prsty na nohách, muži zas napínajú svaly v okolí zadku a panvy. Práve táto skutočnosť vedie k náhlym kŕčom, ktoré môžu pociťovať hlavne vaši partneri. Keďže sú pri milostnom akte často v neprirodzených polohách, veľmi ľahko dostanú kŕč do nôh. Paradoxom je, že najrýchlejším vyriešením tohto problému je orgazmus, pri ktorom sa uvoľňujú potrebné hormóny zmierňujúce chvenie v nohách.

Mužom sa chce po sexe spať

Čo robíte po sexe? Väčšina mužov jednoducho zaspí. Bez ohľadu na to, koľko je hodín, po pohlavnom styku môže u muža dôjsť k únave. Je to spôsobené najmä tým, že počas ejakulácie produkuje organizmus veľké množstvo hormónov a chemikálii, ktoré sú spájané práve s relaxáciou, šťastím a predovšetkým ospalosťou. Takže dámy, neobviňujte vášho partnera z lenivosti, únavy či bezcitnosti. Bohužiaľ, nemôže za to, pretože je jeho telo zaplavené hormónmi.

U žien zvyšuje IQ

Orgazmus je pre mnohých vedcov naďalej záhadou. Viete, koľko vecí sa deje s vaším telom pri jeho dosiahnutí? Predovšetkým, sex odbúrava stres, zlepšuje pamäť, ale aj náladu. Jednou z vecí je však aj to, že dokáže predĺžiť životnosť vnútorných orgánov. U žien môže dokonca zvýšiť IQ. Odborníci dokázali, že pravidelným sexom máte možnosť zvýšiť úroveň vášho nervového a psychického zdravia. To však platí iba pre tých, ktorí majú pohlavný styk s človekom, do ktorého sú zaľúbení.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 23:47