Kyselina jantárová účinne zabojuje proti akné.dreamstime
StoryEditor

Kyselina jantárová: Zázrak, ktorý si poradí s vašim akné, no má aj iné výnimočné vlastnosti

07.05.2024, 08:00
Krása a móda

Patríte k ľuďom, ktorí neustále bojujú s problematickou pleťou? Určite ste už vyskúšali čokoľvek, čo by vám mohlo dopomôcť k zdravej pokožke. Ak však v tomto boji s akné neustále ťaháte za kratší koniec, dajte šancu kyseline jantárovej. Jej účinky sú preukázateľne a vyskúšať ju určite stojí za to.

Vyskúšajte účinky kyseliny jantárovej na vlastnej koži. Okrem akné si poradí aj s hyperpigmentáciou.

Odkiaľ pochádza?

Ako už názov napovedá, kyselina jantárová bola skutočne objavená v jantáry. No nielen v tomto mineráli sa kyselina vyskytuje. Je súčasťou všetkých živých organizmov a v nemalej miere ju obsahujú aj naše bunky. Kyselina jantárová ich udržiava v kondícii a to sa odzrkadlí aj na vašej pleti. Najviac jej účinky pocítia tí z vás, ktorých trápi akné, či iné nedokonalosti na pleti.

Skvelé účinky

Kyselina jantárová je bohatá na antioxidanty a zároveň má antimikrobiálne vlastnosti. Táto kombinácia účinne bojuje proti rôznym baktériám, zároveň stimuluje obnovu buniek a pleť zbavuje odumretých častí. K tomu, aby bola vaša pleť zdravá prospieva aj to, že reguluje samotnú tvorbu mazu a v neposlednom rade vyrovnáva pH pleti. Navyše má upokojujúce a protizápalové vlastnosti, takže je vhodná aj pre pleť, ktorá má sklony k podráždeniu. A hravo si poradí aj s upchatými pórmi. Do svojej bežnej rutiny by ju mali zaradiť aj tí z vás, ktorých trápia pigmentové škvrny.

Zdravá, ale aj krásna

Kyselina jantárová vplýva nielen na zdravie, ale aj krásu vašej pleti. Pleť je vďaka nej oveľa viac hydratovaná a pružná, vďaka čomu sa minimalizuje vznik vrások a redukujú sa aj tie, ktoré už zdobia vašu tvár. Doslova za pár eur v kyseline jantárovej nájdete všestranného pomocníka pre vašu pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 08:02