Ako vyzerať trendovo v zvonových nohaviciach, hite 70. rokov?Pexels/Ron Lach
StoryEditor

Zvonové džínsy a nohavice sú späť: Pozrite sa, ako nosiť hit 70. rokov dnes

27.02.2022, 12:00
Krása a móda
Verte či nie, najnovšie trendy so sebou prinášajú módu minulých desaťročí a džínsy na tom nie sú inak. Staronový kúsok z éry 70. rokov vyvolal rozšírenými zvonmi kedysi kontroverziu. Dnes podobný strih radíme pomaly ku klasike.

Tento typ nohavíc je zvyčajne úzky v páse a kolenách, následne sa rozširuje a pripomína tak zvonový tvar. Vziať si ich do daždivého počasia nebolo ničím príjemným, a preto v nás ich návrat prirodzene nevzbudzuje nostalgiu. Avšak jedným z dôvodov, prečo boli zvonové nohavice v 70. rokoch také obľúbené, bolo to, že umožňovali slobodu pohybu pri tanci a na diskotékach.

Podľa amerického magazínu Forbes, zapríčinila pandémia posun od vypasovaných trendov k uvoľnenejšiemu štýlu. Luxusné značky ako Gucci, Celine a Valentino sú len niektoré z tých, ktoré už niekoľko sezón presadzujú zvonové nohavice. Ak ich raz vyskúšate a zistíte, ako skvele formujú postavu, už sa ich nebudete chcieť vzdať.

Ako ich nosiť?

Zvony pristanú každej žene, no obzvlásť sa rozšírené džínsy hodia  ženám s postavou presýpacích hodín či hrušky. Je to preto, že pomáhajú vyvážiť proporcie bokov a stehien so zvyškom kriviek. Rovnako ale zvony padnú ako uliate na štíhle postavy, ktorým dodajú aspoň trochu kriviek. Kombináciám sa medze nekladú. Od crop topu, cez retro look až po oversized tričko či sako, všetko k zvonáčom pasuje.

Okrem svojich proporcií môžete k zvonovým džínsom pristupovať podľa štýlu, do ktorého chcete celkový outfit ladiť. Tu je niekoľko inšpirácii.

Mestský štýl

Elegentný štýl

Športový štýl

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 23:09