profimedia
StoryEditor

Zabila ju vlastná mama preto, že sa pocikávala? Príbeh zavraždenej kráľovnej krásy je dodnes záhadou

06.08.2021, 13:20
Celebrity
Bola krásna, rozkošná a talentovaná. Aj tak by sa dala opísať kráľovná krády JonBenét, ktorú si celý svet zapamätal kvôli strašidelnej vražde, ktorá ostáva stále nevyriešená...

Písal sa 26.december 1996, keď Spojenými štátmi otriasla otrasná a zároveň smutná správa - a to, že sa v pivnici rodinného domu našlo telíčko len 6-ročnej kráľovnej krásy. Prípad vzbudil obrovskú pozornosť celého sveta a do dnešného dňa je označený kolónkou nevyriešený... čo sa teda vlastne stalo? 

Záhadná smrť

JonBenét Ramsey sa narodila do rodiny víťazky súťaže krásy Patsy a podnikateľa Johna. Mala len približne tri roky, keď sa zúčastnila svojej prvej súťaže krásy. Od toho okamihu vyhrávala jeden titul za druhým a napriek tomu, že nechodila ani len na základnú školu, mala o disciplínu a program postarané. Mama ju totiž neustále prihlasovala na nové a nové súťaže a dnes je jasné, že si prostredníctvom malého dievčatka plnila svoje sny. JonBenét mala len šesť rokov, no na konte už päť výhier v rôznych súťažiach krásy, kde predvádzala nielen svoju krásu, ale aj tanečné či spevácke vystúpenia. Nikto nepochyboval o tom, že s takýmito úspechmi už v detstve sa pravdepodobne stane úspešnou modelkou... a zrejme by to aj tak bolo. Ak by sa neodohrala udalosť, ktorá už navždy zmenila fungovanie celej rodiny. 

Písal sa 26.december, keď vystrašení rodičia volali skoro ráno na políciu. Podľa ich slov dcérku niekto uniesol. Naposledy ju videli pár hodín predtým, približne okolo 22:30, v čase, keď JonBenét ukladali spať. Ráno však v izbe už nebola a pri jej posteli bol zapísaný papier so žiadosťou o výkupné. Manželia okamžite zalarmovali políciu, ktorá urobila prvý chybný krok. Ako sa ukázalo po rokoch - miesto totiž dodatočne včas nezaistili, a tak sa okolo domu, ale aj v dome, zbehli cudzí ľudia. 

Žiaden telefonát neprichádzal a zatiaľ čo polícia prehľadávala dom a skúšala nájsť miesto, akým sa páchateľ mohol dostať do sídla Ramseyovcov, John sa vybral do pivnice. Práve on tam našiel telíčko svojej nehybnej dcéry, ktoré vyniesol zakryté bielou plachtou. Zmaril tak tým akúkoľvek možnosť zaistiť stopy.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 11:09