flickr
StoryEditor

Uniesli ju alebo sa stala obeťou vraždy? Príbeh stratenej Maddie stále nemá jasný koniec

03.04.2020, 11:00
Celebrity
3-ročná Madeleine zmizla zo svojej izby počas rodinnej dovolenky v Portugalsku. Aj keď prešlo už 12 rokov, po rozkošnom dievčatku akoby sa zľahla zem.

Celý prípad sa odohral ešte v máji v roku 2007. Mladá rodinka s dcérkou a dvojičkami sa vybrala na dovolenku do Portugalska. Rodičia približne okolo pol deviatej večer uložili detičky spať a vybrali sa do hotelovej reštaurácie, ktorá bola vzdialená približne 55 metrov. 

Rodičia svoje poklady chodili kontrolovať každú pol hodinu. Keď však prišli na izbu okolo desiatej hodiny večer, malá Madeleine bola preč. Jej súrodenci však v izbe ostali. Manželia okamžite zavolali políciu a zalarmovali personál hotela. Napriek tomu sa však nepodarilo nájsť žiaden dôkaz, ktorý by polícii uľahčil neľahký prípad. Dievčatko sa ako keby vyparilo.

Začalo sa medzinárodné vyšetrovanie, ktoré upútalo pozornosť celého sveta. Polícia sa po vypočúvaní ľudí z okolia a možných svedkov zamierila na záhadného muža, ktorý sa v následujúci deň pohyboval na pláži s neznámym dieťaťom. Táto stopa však nikam neviedla. 

Mnoho ľudí po celom svete, ale aj niekoľko vyšetrovateľov, sa dokonca uchyľuje k verzii, že rodičia svoju dcérku neúmyselne zavraždili. Rozhodli sa tak jej zabitie ututlať - a to mal byť dôvod, prečo si vymysleli verziu s únosom. Verejnosti totiž už od začiatku prišla podozrivé to, že niekto uniesol len jednu dcérku a nie aj bábätká, ktoré sa nachádzali v tom čase v izbe s ňou...a nepochybne aj to, že v hoteli nezostala po neznámom páchateľovi ani stopa. 

Rodina do dnešného dňa pátra po Madeleine, aj keď od jej zmiznutia ubehlo už 12 rokov. Niekoľkokrát sa v médiách objavila správa, že sa našli jej pozostatky, no nikdy sa to oficiálne nepotvrdilo. Celý svet však dúfa, že Madeleine McCann je v poriadku...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:58