instagram/ paulinaporizkov
StoryEditor

Nemá sa starať o seba, ale o pekný dom pre vnúčatá. Českú modelku skritizovali za to, že sa za starnutie nehanbí

26.11.2021, 01:00
Celebrity
Vo svete šoubiznisu, ktorý často prezentuje nereálne ideály krásy, je raritné vidieť starnúť celebrity s noblesou. Takýmto príkladom však môže byť 56-ročná česká modelka.

,,Sústredíš sa príliš na seba a to, ako vyzeráš. Vo svojom veku by sa mala zamerať na svoje deti a vnúčatá namiesto cestovania po svete, pózovaní v polonahých pózach a správania, akoby si mala 16 rokov. Presťahuj sa blízko svojich detí a vnúčat, usaď sa, kúp si pekný dom, sprav ho útulným pre deti a vnúčatá a začni žiť aj pre druhých,'' znel komentár na adresu modelky. Tá totiž na svojom Instagrame otvorene propaguje sebalásku a to, že každá žena je krásna. Samotná Paulína sa netají šedinami a vráskami, práve naopak, hrdo ich prezentuje a snaží sa tak ostatným dodať sebavedomie. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa rozhodla nenechať tento komentár bez odozvy.

,,Mám 56 rokov a žijem si život najlepšie, ako viem. Po tom, čo som strávila mnoho času starostlivosťou o druhých, sa konečne starám o seba. Samozrejme, stále som tu pre svoju rodinu, ale stále si môžem dopriať aj dotyk tropického slnka, milujúcu náruč alebo skvelé svetlo fotografa,'' napísala k záberu, na ktorom pózuje nahá, Paulína.

,,Pridávam sem fotky v bikinách a polonahých pózach preto, že sa konečne cítim dobre vo svojej koži. Nerobím to pre komplimenty alebo lajky. Robím to preto, lebo vidím tisícky obrázkov mladších žien, ktoré sú rovnaké... ale to je niečo, načo sa zvyklo. Nikto nepovie im, aby sa obliekli. Prečo je štandardom vidieť polonahú tínedžerku, no nie zrelú ženu?'' zamyslela sa modelka ďalej. Pomocou svojich sociálnych sietí chce tak šíriť osvetu, že staršie ženy môžu byť tiež atraktívne - a nemusia pritom podľahnúť čaru instantného sveta či estetickým zákrokom. V prvom rade je potrebné, aby sa cítili dobre - no zároveň nepotláčali svoje emócie. Samotná Paulína sa na svojom profile delí s fanúškmi nielen s radostnými chvíľami, ale aj s ťažkými situáciami. Najväčšie plus má tak nepochybne za zachytávanie reality. Jej profil je plný autenticity a prirodzenosti. Aj práve to je dôvodom, prečo modelku sleduje na sociálnych sieťach viac než 610-tisíc ľudí.

Pozrite si, ako modelka vyzerá:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 06:18