instagram/ paulinaporizkov
StoryEditor

Nemá sa starať o seba, ale o pekný dom pre vnúčatá. Českú modelku skritizovali za to, že sa za starnutie nehanbí

26.11.2021, 01:00
Celebrity
Vo svete šoubiznisu, ktorý často prezentuje nereálne ideály krásy, je raritné vidieť starnúť celebrity s noblesou. Takýmto príkladom však môže byť 56-ročná česká modelka.

Príbeh Paulíny Porižkovej je pre mnohých známych ešte za čias komunizmu. Vtedy sa ako malé dievča stala rukojemníčkou režimu po tom, čo jej rodičia emigrovali do Švédska. Keď sa to české úrady dozvedeli, odmietali malé dievčatko vydať a začal sa boj, ktorý zaujal nielen naše, ale aj zahraničné médiá. Nakoniec to dopadlo všetko šťastne - a Paulína sa nielenže dostala k svojím rodičom, ale zároveň sa jej počas puberty podarilo naštartovať kariéru modelky, ktorá jej kompletne zmenila život. 

Za svoju kariéru dosiahla modelka mnoho úspechov a okrem toho, že sa objavila na tých najznámejších magazínoch sveta, sa stala ikonou. Učarovala dokonca aj známemu hudobníkovi Rickovi Ocasekovi, ktorého si zobrala neskôr za manžela a porodila mu dvoch synov. Aj keď sa vzťah dvojice rozpadol, Paulína si do dnešného dňa spomína na svojho exmanžela s láskou. Momentálne pôsobí na striedačku v rôznych krajinách sveta, no najmä v Spojených štátoch. Na svoje rodnú krajinu však nezabúda, práve naopak. Nie je to tak dávno, čo prekvapila - a polonahá sa objavila na titulke magazínu Vogue. 

56-ročná modelka má totiž skutočne postavu, ktorú by jej mohla závidieť nejedna žena. Nič však nie je zadarmo a Paulína priznáva, že za tým, ako vyzerá, je mnoho driny, ale v neposlednom rade aj sebalásky. Po psychických problémoch, ktoré ju dlhší čas sužovali, sa totiž rozhodla zameriať viac na seba než okolitý svet - a výsledok je viac než úžasný. Napriek tomu si ju našlo hneď niekoľko neprajníkov, ktorí jej adresovali nepekné odkazy. Jeden z nich modelka na sociálnej sieti dokonca aj zverejnila. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:35