instagram/ alexandrapasekova
StoryEditor

Zažila samovraždu svojej polovičky, teraz aj syna. Posledné slová mame Dušana Pašeka lámu srdce

05.11.2021, 12:00
Celebrity
Smrť Dušana Pašeka mladšieho zasiahla nielen fanúšikov slovenského hokeja.

Od momentu, kedy sa musela Alexandra Pašeková vyrovnať so smrťou svojho bývalého manžela a otca svojich dvoch detí, ubehlo už neuveriteľných 23 rokov. Napriek tomu, že sa dvojica rozviedla, k sebe obidvaja mali stále blízko - a ako Alexandra otvorene v rozhovore priznala, ešte zopár mesiacov po rozvode sa spolu ''ťahali''. Náhla správa o tom, že hokejista Dušan Pašek, prezývaný tiež Ceco či Banán, zomrel vo svojej kancelárii, tak zarmútila celú rodinu. 

V posledných chvíľach myslel otec rodiny najmä na svojich najbližších, ktorým venoval krátky, no dojemný odkaz: 

,,Sašenka, Dušanko a moja bývalá Sašenka (pozn. redaktora; v tom čase bola už dvojica rozvedená) držte sa, verím, že budete silní a moji rodičia vám budú oporou. Sašulu, Dušana, Sašku, Lubku a Domina beriem so sebou, lebo vás mám v srdciach, chcem s vami žiť spolu,'' stálo v liste, ktorý bol pri Dušanovi v čase, keď našli jeho telo...

Aj keď mal Dušan Pašek mladší v tom čase len 13 rokov, veľmi rýchlo dospel a stal sa oporou svojej mamine. Tá len pred týždňom oslávila 60 rokov a pre jej syna bolo najdôležitejšie to, aby bola čo najšťastnejšia. Spolu so sestrou sa jej postarali o nádherné prekvapenie - a to, že vôbec z Ameriky, kde momentálne žije prišla domov a maminu obdarovali nádhernou kyticou. ,,Naša mamička sa dnes dožila 30 rokov, síce už druhýkrát, ale to číslo mám zákazané napísať,'' napísal k fotografii koncom októbra.

Práve čas s mamkou, ale aj babkou (pozn. redaktora; mamou jeho otca) bol pre Dušana Pašeka mladšieho prioritou. Trávil s nimi sviatky, dôležité udalosti, ale aj svoj voľný čas - nakoľko si založila jeho sestra rodinu za oceánom. ,,So ženou, ktorú budem milovať už navždy,'' napísal k jednému záberu podnikateľ, ktorý sa za city k svojej mamine nehanbil, práve naopak - lásku jej prejavoval nielen v súkromí, ale aj na sociálnych sieťach.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 21:22