Unsplash/Joshua Lawrence
StoryEditor

Internet si zamiloval tajomného kuriéra. Desiatky tisíc ľudí sledujú ako doručuje jedlo, spoznáš ho podľa hlasu

kam10.11.2021., 14:00h
Zatiaľ čo iní sa snažia na internete preraziť a čo najviac sa odlišovať od ostatných, Bryan Tan vsadil na jednoduchosť.
Lajkuj Brainee.sk na

Na internete je možné urobiť senzáciu naozaj z čohokoľvek. Presvedčili sme sa o tom už nespočetne veľakrát, no najnovší prípad ťa možno príjemne prekvapí. Ľudia na sociálnej sieti TikTok sa totiž idú doslova zblázniť za obyčajným kuriérom, ktorý ľuďom nosí ich objednávky jedál.

„Kedykoľvek, keď sa dostanem von, aby som rozvážal jedlo, vždy sa niečo deje,“ povedal pre portál Vice Bryan Tan, ktorá rozváža jedlo na čiastočný úväzok v Singapure. Tento 26-ročný mladík, ktorého na TikTok-u sleduje už viac ako 30-tisíc sledovateľov, dokumentuje svoje dobrodružstvá pri rozvoze jedla po celom mestskom štáte na svojom elektronickom bicykli.

@thatfooddeliveryrider

Arloo.. Thank you.. #fyp #sg #grab

♬ original sound - GuideToGrabFood - Guidetograbfood ?

Kameru má pripevnenú na svojej hrudi a z jeho videí sa dozvieš zaujímavosti o doručovaní, výbave bicykla, alebo sa len môžeš kochať cestou po metropole. To bohate stačilo na to, aby upútali pozornosť Singapurčanov. Niektoré jeho videá videi ľudia už viac ako miliónkrát, väčšina jeho divákov v skutočnosti nevie, ako vyzerá.

Svoju tvár pred kamerou totiž doteraz ešte neodhalí. Tan však povedal, že niektorí klienti ho spoznali po hlase, ktorý je jasným indikátorom jeho online slávy. 

@thatfooddeliveryrider

Food delivery is happiness. Then bringing food to make hungry people happy ? ##happiness ##grabfood ##rider ##ebike ##tampines ##tiktoksg ##guidetograbfood

♬ original sound - Guidetograbfood ?

Aj keď si Tan myslí, že len dokumentuje svoje dni, jeho videá môžu byť dôležitejšie, než si uvedomuje. Pracovníci ako on sú v krajine často prepracovaní a nedostatočne zaplatení. Zákazníci ich však považujú za samozrejmosť. Jeho profil tak svojim spôsobom „poľudšťuje“ doručovateľov, na ktorých sa denne spolieha mnosžstvo Singapurčanov. 

Jedlo sa ti totiž nikde len tak magicky neobjaví pred dverami. Spočíva za ňou tvrdá, odhodlaná a zle platená práca, ktorú Tan a tisíce ďalších vykonávajú.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 12:38