TASR/Balazs Mohai/MTI via AP
StoryEditor

Zomrel zakladajúci člen kapely Slipknot. 46-ročný Joey Jordison bojoval so zákernou chorobu

Miroslav Kamody28.07.2021., 10:27h
Hudobný svet zasiahla smutná správa. Joey Jordison, zakladajúci člen a bubeník skupiny Slipknot, zomrel vo veku 46 rokov.
Lajkuj Brainee.sk na

Dlhoročný bubeník legendárnej skupiny zomrel ešte v pondelok, rodina o jeho úmrtí informovala o deň neskôr. Jordison zomrel pokojne v spánku, príbuzní však príčinu smrti vo svojom vyhlásení neuviedli. To verejnosti priniesol hudobný magazín Loudwire.

Bubeníkovi pred rokmi diagnostikovali ochorenie s názvom Transverzná myelitída, kvôli ktorému mal problémy hrať na bicie. V kapele pritom pôsobil dlhých osemnásť rokov a spoločne vydali päť štúdiových albumov, ktoré získali množstvo prestížnych ocenení. 

Jordison sa pritom podieľal aj na tvorbe najväčších hitov skupiny. Okrem Slipknotu, ktorý sa postaral o jeho najväčšiu slávu, si zahral aj s Scar the Martir, Vimic, Murderdolls či Robom Zombiem. Legendárnym sa stal aj jeho jednorazový záskok za bubeníka kapely Metallica v roku 2004.

Wikipedia/Gamerscore Blog

„Joeyho smrť v nás zanechala prázdne srdce a pocity neopísateľného smútku,“ uvádza sa vo vyhlásení rodina. „Tí, ktorí poznali Joeyho, rozumeli jeho rýchlemu dôvtipu, jeho jemnej osobnosti, obrovskému srdcu a jeho láské ku všetkému rodinnému a hudbe. Prosíme, aby priatelia, fanúšikovia a médiá pochopiteľne rešpektovali našu potrebu súkromia a pokoja v tejto neuveriteľne ťažkej dobe.“

Rodina má v úmysle usporiadať súkromný pohreb. Pripomeň si spolu s nami najlegendárnejšie skladby tejto jedinečnej skupiny nižšie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 19:55