Viete, ako môžete zvýšiť účinnosť slnečných okuliarov?Soloviova Liudmyla / Shutterstock.com
StoryEditor

Viete, ako môžete zvýšiť účinnosť slnečných okuliarov?

PR článok13.07.2021., 00:00h
Hlavná funkcia slnečných okuliarov je ochrana očí pred škodlivým UV žiarením. Počas ich nosenia by ste mali brať do úvahy to, že lacné a nekvalitné okuliare môžu vážne poškodiť zrak, pretože v lete vás nedokážu dokonale ochrániť pred UV žiarením. Pri hľadaní ideálnych slnečných okuliarov, ktoré vás majú ochrániť pred slnečným žiarením sa sústreďte na svoje osobné preferencie.
Lajkuj Brainee.sk na

Tmavé šošovky

Aby sme sa vyhli nepríjemnému oslňovaniu, majú šošovky na okuliaroch tmavé sfarbenie. Vďaka tmavým šošovkám nemusíme ostriť náš zrak počas nosenia okuliarov, vyhneme sa tak nepríjemnému páleniu a slzeniu očí. Farba pridáva slnečným okuliarom skutočný komfort. Samotná intenzita sfarbenia slnečných okuliarov závisí podľa našej osobnej citlivosti na slnečné svetlo.

Možnosti výberu

Slnečné okuliare Ray-Ban môžete dostať vo viacerých farebných odtieňoch. Najlepšou voľbou je vybrať okuliare, ktoré nebudú skresľovať prirodzené vnímanie farieb. Dôležitý je najmä kontrast videnia za určitých podmienok, iné osvetlenie bude v prírode a iné v meste. Modely slnečných okuliarov Ray-Ban majú aj zaujímavé kombinácie farieb, ako je napríklad veľmi obľúbená šedo-zelená.

Od čoho môže závisieť účinnosť slnečných okuliarov?

  • Všetky farebné odtiene nie sú vhodné na každodenné nosenie, a preto dbajte na výber vhodného odtieňa pre účel vašich okuliarov.
  • Pre účinnosť slnečných okuliarov je podstatná aj zrkadlová úprava na prednej strane šošoviek.
  • Obmedzenie nemusíte pociťovať pri výbere vhodného tvaru slnečných okuliarov, nemusíte sa riadiť ani trendmi, ale svojim osobným vkusom.

Ak chcete zvýšiť účinnosť nosenia slnečných okuliarov, tak sa zaujímajte o farebný kontrast a dizajn okuliarov. Do prírody alebo k vode sa vám budú hodiť skôr okuliare s odtieňom hnedej farby, pretože zlepšujú kontrast zelenej farby. Výrazné farby, ako je oranžová alebo modrá vyberajte s opatrnosťou.

(PR)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 12:56