MUDr. Ľubomír Velk, PhD. MPH, primár Urologického oddelenia UNLP Košice
StoryEditor

Urológia: MUDr. Ľubomír Velk, PhD. MPH

06.07.2023, 01:00
Autor:
redred

primár Urologického oddelenia UNLP Košice

Po ukončení LF UPJŠ v Košiciach spočiatku pôsobil v UNLP na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Po absolvovaní atestácie z odboru  urológia sa mu však naskytla možnosť prejsť na jeho obľúbený odbor. Už v začiatkoch, po získaní moderného urodynamického prístroja, zaviedol a rozšíril diagnostiku v oblasti funkčnej urológie. V oblasti inkontinencie moču u žien absolvoval viacero kurzov a začal realizovať nové metódy operačnej liečby. Ako zástanca miniinvazívnych výkonov v urológii absolvoval viacero stáží v oblasti laparoskopie, neskôr na oddelení rozšíril portfólio výkonov o laparoskopickú nefroureterektómiu, pyeloplastiku, resekciu tumorov obličky.

V súčasnosti sa spolu s kolegami zameriava na nádorové ochorenia obličiek, močového mechúra, močovodov, semenníkov, prostaty. V posledných rokoch razantného rozvoja inštrumentária a operačných techník pre miniinvazívnu liečbu urolithiázy sa aj na Urologickom oddelení pod vedením Ľ. Velka podarilo zachytiť tento trend. Oddelenie preto disponuje moderným prístrojovým vybavením a je schopné poskytnúť pacientovi komplexnú liečbu na svetovej úrovni.

MUDr. Velk aktívne presadzuje moderné technológie, inovácie, kontinuálne vzdelávanie a podporuje edukáciu mladej generácie lekárov. Prednášal na viacerých urologických konferenciách s problematikou zameranou na funkčnú urológiu a nádorové ochorenia obličiek, v rámci CEM, v problematike miniinvazívnej liečby stresovej inkontinencie moču. Pred dvoma rokmi mu bolo udelené čestné členstvo Slovenskej urologickej spoločnosti. Je aktívnym členom EAU,SIU.

Členstvo v profesijných organizáciách:                     

             Člen výboru SUS (Slovenská urologická asociácia)

             Aktívny člen Európskej urologickej asociácie

             Aktívny člen Sociéte Internationale d´Urologie

01 - Modified: 2024-04-26 11:02:59 - Feat.: - Title: Lekárske listy: Urológia 02 - Modified: 2023-11-21 09:53:23 - Feat.: - Title: Bez výmenného lístka. Kampaň Movember motivuje mužov k preventívke na urológii 03 - Modified: 2023-11-28 09:31:48 - Feat.: - Title: Prednosta Kliniky pediatrickej urológie: Vždy mám obrovský rešpekt pred detským pacientom a súcitím s jeho rodičmi 04 - Modified: 2023-07-11 10:43:29 - Feat.: - Title: Detská neurológia: MUDr. Stanislava Suroviaková, PhD. 05 - Modified: 2023-07-11 10:39:45 - Feat.: - Title: Rádiológia: Doc. MUDr. Kamil Zeleňák, PhD. FCIRSE
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
12. máj 2024 08:08