Youtube/Red Star Videos
StoryEditor

Vizionárski Simpsonovci to opäť predpovedali. Konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou zobrazili už pred rokmi

šev24.02.2022., 17:00h
Virálnou sa stala stará epizóda, v ktorej sa agresívne Rusko snažilo obnoviť Sovietsky zväz.
Lajkuj Brainee.sk na

Obľúbený animák to opäť dokázal. Eskalujúcu krízu medzi Ukrajinou a Ruskom vraj Simpsonovci predpovedali už v roku 1998. Klipy, ktoré sa rýchlo stali virálnymi, ukazujú znovuobnovenie Sovietskeho zväzu a stretnutie Organizácie Spojených národov medzi Ruskom a USA. V závere vidíme Lenina, ktorý vyskočí zo sklenenej rakvy ako zombie a vyhlasuje, že „musí rozdrviť kapitalizmus“.

Je zrejmé, že ruská invázia na Ukrajinu nemusí znamenať návrat ZSSR, no používatelia Twitteru považovali klip za nápadne prezieravý. Ako uvádza Vox je klip z epizódy s názvom Simpson Tide z roku 1998, keď bol prezidentom Ruska ešte Boris Jeľcin.

​Americký minister zahraničných vecí Tony Blinken v utorok zrušil plánované stretnutie so svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom koncom týždna na protest proti tomu, čo označil za začiatok ruskej invázie na Ukrajinu. Šéf Organizácie Spojených národov Antonio Guterres v stredu označil za „prevrátenú koncepciu udržiavania mieru“ a povedal, že „keď jednotky jednej krajiny vstúpia na územie inej krajiny bez jej súhlasu, nie sú nestrannými mierovými jednotkami“.

Simpsonovci urobili takúto „predpoveď“ budúcnosti už príliš veľakrát na to, aby sa to dalo spočítať. Poslednou bola napríklad aj to ako chabú dôveru v amerického prezidenta zachraňoval Tom Hanks.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:47