Freepik/stockking
StoryEditor

Omrzela ťa Popoluška a Mrázik? Daj šancu týmto neopozeraným vianočným filmom na Netflixe

Miroslav Kamody22.12.2021., 11:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Vianoce sú skutočne za dverami, čo okrem tradičnej nálady, radosti z darčekov a žalúdkami natlačenými šalátom znamená aj sledovanie Popolušky, Mrázika či Sám doma. Nič proti týmto klasikám, no úplne ti rozumieme, ak máš chuť na niečo nové.

Pripravili sme si pre teba výber najlepších originálnych filmov s vianočnou atmosférou, ktoré ponúka streamovací gigant Netflix. Naozaj bolo z čoho vyberať, takže sa nemusíš báť, že by ťa niektorý z nasledujúcich filmov sklamal. Ktorému dáš šancu ty? 

The Christmas Chronicles

Film rozpráva príbeh dvoch súrodencov Kate a Teddyho Piercových, ktorí sa rozhodnú, že na Štedrý večer natočia Santu v akcii. Ich plán ale vyústi v neočakávané dobrodružstvo, o ktorom môže ostatné deti môžu akurát tak snívať. Kurt Russell je v úlohe bradatého Santu skvelý, takže pokiaľ sa ti bude páčiť prvá časť, rozhodne daj šancu aj druhej.

Alien Xmas

Elfia dievčina dostane na Vianoce malinkého mimozemšťana. Čoskoro ale zistí, že jej nový kamarát rozhodne nemá v pláne hrať sa. Chce totiž zničiť zemskú príťažlivosť a ukradnúť všetky darčeky. Alien Xmas je 40-minútový krátkometrážny animák, ktorý si sa určite získa, nehovoriac o tom, že svojou dĺžkou bude čoskoro skvelou výplňou reklamných blokov v klasických slovenských televíziách.

Holidate

Predstav si, že jednoducho nemáš šťastie na lásku. Presne v takej situácii je dvojica hlavných hrdinov tohto filmu. Už majú po krk toho, že sú na sviatky vždy sami, a tak uzavrú dohodu, že na všetkých oslavách v roku si budú navzájom robiť sprievod. Ako to však už býva, v jednom momente medzi nimi preskočí iskra. 

A Boy Called Christmas

Britská rodina sa absolútne neteší na Vianoce, pretože ich nemôžu stráviť so svojou milovanou mamou. Teta Ruth im však začne rozprávať príbeh odhodlaného Nikolasa, ktorý sa pri hľadaní svojho otca dostane do kúzelnej zeme. V nej stretáva nielen elfov, ale aj svoj osud. Tohtoročná vianočná novinka, ktorej by si mal dať rozhodne šancu.

Love Hard

Novinárka z Los Angeles má vkuse smolu v láske. Dokonca je na tom tak zle, že si kariéru vybudovala na písaní článkov o pokazených rande. Keď už konečne vyzerá, že je všetko na dobrej ceste, vyrazí zo dňa na deň na druhý koniec Spojených štátov za mužom, ktorý jej padol do oka v zoznamovacej aplikácií. Čaká ju však niekto úplne iný. A to je ešte len začiatok.

The Knight Before Christmas

Rytier zo 14. storočia sa zázračne dostane do súčasnosti do amerického Ohia. Tam sa zamiluje do učiteľky biológie na strednej škole, ktorá už nemá o láske žiadne ilúzie. Možno to neznie ako práve najlepšia téma, no nezabúdaj, že každoročne sa v telke tešíš na starenu, ktorá žije v jaskyni.

The Princess Switch

Obyčajná cukrárka z Chicaga a dáma, ktorá sa má stať princeznou, zistí, že vyzerajú úplne ako dvojčatá. A tak sa dohodnú, že si na Vianoce vymenia role. Netflix sa rozhodol dať miliónkrát prevarenej téme nový šat a do hlavnej úlohy obsadil Vanessu Hudgens a podarilo sa. Snímka sa dočkala už ďalších dvoch pokračovaní, čo len hovorí o jej úspechu.

Klaus

V tomto animovanom príbehu o začiatkoch Santa Clausa nadviaže mladý poštár nepravdepodobné priateľstvo so samotárskym výrobcom hračiek. Len málokedy nám Netflix ponúkne animovaný film takýchto kvalít. Klaus bol dokonca nominovaný na Oscara a uchváti ťa svojou 2D animáciou, ktorá ti pripomenie všetky obľúbené rozprávky z tvojho detstva.

BONUS - Fireplace for Your Home

Pokiaľ nebývaš v obrovskom dome, pravdepodobne sa nemôžeš pochváliť krbom. Netflix však myslel aj na to. Pokiaľ si chceš dopriať tú pravú vianočnú atmosféru, jednoducho si pusti hodinový záznam horiaceho dreva v krbe. A pokiaľ sme ťa nepresvedčili my, tento trailer prinúti aj najväčšieho pochybovača otvoriť Netflix a okamžite si ho pustiť! 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 07:31