Apple TV+
StoryEditor

Apple skúsi zopakovať úspech Netflixu. Už o pár dní predstaví kórejský seriál o hackovaní mozgu

kam30.10.2021., 12:00h
Kórejská kinematografia je v kurze. A uvedomuje si to aj konkurenčná streamovacia platforma Apple TV+.
Lajkuj Brainee.sk na

Netflix už niekoľko týždňov slávi úspech kórejského seriálu Squid Game, ktorý prekonal všetky možné rekordy. Nezaháľajú však ani zvyšné streamovacie platformy. Konkurenčná Apple TV+ sa totiž už na budúci týždeň chystá expandovať na nové trhy, vrátane toho kórejského.

V súvislosti s tým si rovno odbije premiéru úplne prvý kórejský seriál z dielne tejto platformy. Jeho názov je Dr. Brain a dej sa sústredí na úspešného neurovedca Sewona, ktorého rodina je poznačená záhadnou nehodou. Rozhodne sa preto nahackovať mozgy zosnulých a zistiť, čo sa vlastne v osudný deň stalo.

Hlavnú postavu si zahrá Lee Sun-kyun, ktorého si už mohol vidieť v oscarovom filme Parazit, kde stvárnil Park Dong-ika, otca dobre situovanej rodiny, v dome ktorej sa snímka z veľkej časti odohráva. Sériu šiestich epizód si scenáristicky, režisérsky aj podukčne zobral na starosť vysoko uznávaný filmár Kim Jee-woon.

Ten je známy vďaka filmom The Good, The Bad and The Weird a I Saw the Devil. Samotný príbeh vychádza z takzvaných webtoonov - komiksových príbehov uverejňovaných na internete. Na Apple TV+ bude seriál uverejňovaný v týždenných intervaloch, pričom finále dorazí 10. decembra. 

Streamovacia platforma od Applu má mimoriadne rušnú jeseň. V septembri mal premiéru seriál Foundation, založený na rovnomenných knihách spisovateľa Isaaca Asimova, zatiaľ čo seriál Invasion o mimozemskej invázii mal premiéru minulý piatok.

Film s názvom Finch, v ktorom hrá Tom Hanks muža, ktorý so svojím psom a robotom podnikne roadtrip naprieč postapokalyptickými Spojenými štátmi, sa na Apple TV+ zase dostane 5. novembra.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 15:01