Čína deťom obmedzila hranie videohier (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Čína ide kruto proti závislosti. Deti môžu hrať videohry iba tri hodiny týždenne

Radka Rosenbergová31.08.2021., 18:00h
Krajina zaviedla nové pravidlo, podľa ktorého môžu mladiství do osemnásť rokov hrať videohry od 20:00 do 21:00, a to výhradne v piatok, víkendy a sviatky, uvádza štátna tlačová agentúra Xinhua.
Lajkuj Brainee.sk na

Týmto neštandardným krokom chcú chrániť fyzické a duševné zdravie maloletých, ľudia však na to majú úplne iný názor. Obmedzenia - ktoré platia pre všetky formy hracích zariadení - sú tiež veľkou ranou pre herný priemysel.

Vláda sa však bráni, že ochrana fyzického a duševného zdravia mladistvých je nesmierne dôležitá. Pravidlá predstavujú nové, pevnejšie obmedzenie času hrania detí. V roku 2019 Čína obmedzila osobám mladším ako osemnásť rokov hranie hier na 90 minút týždenne a tri hodiny týždenne cez sviatky. Momentálne ho chcú ešte upraviť, v týchto dňoch pripravujú zákon, ktorý všetkým deťom mladším ako osemnásť rokov zakáže hrať videohry viac ako tri hodiny týždenne. Nad videohrami môžu tráviť čas len v piatok, v sobotu a v nedeľu v čase od 20.00 do 21.00 hod, uvádza portál ladbible.

Rui Ma, čínska technologická analytička z USA pre denník The Guardian povedala, že môžu nasledovať ďalšie nariadenia. „Zásahy Pekingu do herného priemyslu boli v otázke ochrany mladistvých dosť konzistentné. V minulosti chceli úrady vždy obmedziť niečo, čo vnímajú ako zlozvyk. Neprekvapilo by ma, keby v priebehu mesiacov nasledovali ďalšie nariadenia na ochranu mladistvých pred inými škodlivými aktivitami na internete.“

Navyše, minulý týždeň čínske regulačné orgány majú vykonávať väčšiu kontrolu nad algoritmami, ktoré používajú technologické firmy v krajine na personalizáciu a odporúčanie obsahu. Cieľom tohto kroku je posilniť ochranu osobných údajov a práva spotrebiteľa, ako aj obmedziť postupy narúšajúce hospodársku súťaž a tiež obmedziť nadmerný vplyv technologických spoločností.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:08