YouTube/XXII
StoryEditor

Priprav sa na návrat do detstva. Rockstar má pracovať na remakoch GTA III, Vice City a San Andreas

Miroslav Kamody09.08.2021., 13:00h
Všetko nasvedčuje tomu, že už čoskoro sa dočkáme nostalgického návratu do Liberty City, Vice City, Los Santos, San Fierro a Las Venturas.
Lajkuj Brainee.sk na

Rockstar Games sedí od roku 1997 na hernom svätom gráli. Séria Grand Theft Auto sa stala jednou z definitívne najpopulárnejších. Posledný diel s číslovkou 5 (V) už predal 145 miliónov kópií a jeho úspech je taký veľký, že Rockstar sa vôbec nehrnie do tvorby novej hry.

Svedčí o tom aj fakt, že herná spoločnosť sa radšej zamerala na úpravu hry a jej znovuuvedenie na novú generáciu konzol. Najviac peňazí totiž nemá zo samotného predaja hier, ale hlavne GTA Online, ktoré sa aj po rokoch teší obrovskej obľube. 

Tí, ktorí očakávajú vydanie GTA VI, budú teda ešte pár rokov smutní. Našťastie to vyzerá tak, že čakanie si budú môcť skrátiť novými verziami legendárnych častí série, ako sú Vice City a San Andreas. 

YouTube/XXII

​Ako informuje portál Give Me Sport, užívateľ s prezývkou Mach1Bug uverejnil na GTA forums zaujímavú informáciu, že herné štúdio pracuje na remastroch GTA III a dvoch vyššie spomínaných častí série. „Všetky tri sa dočkajú remaku. Nezabúdajte na to, že značnú časť obsahu už vytvorili pre GTA Online. Napríklad modely vozidiel.”

Okrem toho povedal, že vývojári použijú pro tvorbe hier Rockstar Advanced Game Engine, na ktorom stavali aj GTA V a GTA Online. Keď sa Mach1Bug-a opýtali, kedy by sa mohli dočkať minimálne oznámenia od Rockstaru, povedal, že najlepší mesiac by bol práve tento, keďže GTA III oslavuje 20 rokov od vydania.

Ide síce len o fanúšikovské video, no takto približne by mohla hra vyzerať:

Úprimne, nemyslíme si, že Rockstar by takúto veľkú správu priniesol bez postupného teasovania a odhaľovania, pretože pre fanúšikov série ide o naozaj veľkú vec. Oveľa pravdepodobnejší sa zdá byť rok 2022, kedy bude dvadsiate výročie vydania oslavovať GTA Vice City.

Nič však nie je na 100 % isté, no môžeš si byť istý, že pokiaľ sa vyskytnú nové informácie, určite ti dáme vedieť medzi prvými. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:05