hraFacebook/Ride
StoryEditor

Hra alebo skutočnosť? Ride 4 je motocyklový simulátor nerozoznateľný od reality

kov30.09.2021., 15:00h
V posledných dňoch internet obletelo virálne video z hrania Ride 4. Hra je taká realistická, že si ju mnoho ľudí poplietlo so zábermi zo skutočných pretekov.
Lajkuj Brainee.sk na

Počítačová grafika urobila v posledných dvoch dekádach obrovský krok vpred a mnohé dnešné hry vyzerajú naozaj fantasticky. Označovať ich za fotorealistické by však bolo prisilné tvrdenie, no aj tu sa nájdu výnimky. Vývojári motocyklového simulátora Ride 4 sú jednou z nich. Uvádza iDnes.cz

Hra vyšla na konzole PlayStation 5 a predstavuje ideálny herný zážitok pre každého milovníka rýchlych mašín. Ride 4 ti totiž ponúka stovky motoriek, náročné trate a úplne nový rozmer realizmu.

Motocyklový simulátor pôvodne vyšiel už minulý rok a aj keď išlo o veľmi vydarenú hru, o revolúcii sa stále nedalo hovoriť. To však zmenil jej neskôr vydaný patch, ktorý dokázal naplno predať vyšší výkon novej generácie konzôl. Skrátka hru dokonale graficky nakopol.

To sa podarilo takým spôsobom, že pri správnom nastavení je hra na nerozoznanie od skutočnosti. Youtubový kanál Joy of Gaming nedávno na internet pridal deväťminútovú jazdu z hry, ktorú si ľahko môžeš popliesť so zábermi z ilegálnych motocyklových pretekov. Video za krátky čas nazbieralo viac ako 3 milióny videní a zaujalo aj ostrieľaných herných vývojárov, ako Josh Sawyer či Cliffy B. 

Talianski vývojári zo štúdia Milestone sa sérii Ride venujú už od roku 2015. Predošlé diely fanúšikov nesklamali, no až pri Ride 4 sa im podarilo vytvoriť skutočne komplexnú motocyklovú hru.

Výhodou je aj to, že k hraniu tejto hry nepotrebuješ počítač za veľké peniaze, ale postačí ti bežná konzola.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:20