Tak, ktorú z týchto rozprávok si pozeral najradšej?facebook.com/Especinemes, facebook.com/Sasha_le.zaphire
StoryEditor

Vyberaj vreckovku. Ikonické piesne z Disneyoviek ti pripomenú detstvo

Radka Rosenbergová06.07.2021., 08:00h
Akonáhle si ich pustíš, určite sa ti vybavia nejaké pekné momenty z detstva, keď si pozeral jedny z najznámejších rozprávok od Walta Disneyho. Prinášame ti niekoľko z nich:
Lajkuj Brainee.sk na

Chudobné nešťastné duše – Malá morská víla

Pieseň, ktorá nás ako deti naučila dobrosrdečnosti. Skladba z Malej morskej víly je stará viac ako tri desaťročia. Zlá morská čarodejnica Ursulla pomocou nej zvádza Ariel, aby vymenila svoj hlas za šancu získať nohy a dočasne sa tak stať ľudskou bytosťou. Skladbu zložili Howard Ashman a Alan Menken a zaspievala ju Američanka Pat Carroll.

Nepoviem (Rada mám) – Herkules

Ikonickú pieseň o láske z rozprávky Hercules dokonca prespievala aj Ariana Grande, originál z roku 1997 však predstavila americká herečka a speváčka Susan Egan. Tá dokonca prepožičala svoj hlas aj Hádovej otrokyni Meg. Tá odmieta pripustiť, že sa zaľúbila do Herkulesa, zatiaľ čo Múzy trvajú na tom, aby mu odhalila svoje city.

Odraz – Mulan

Ktorá z dievčat netúžila byť nebojácnou, čiernovlasou hrdinkou, ktorá by za svojho otca položila celý život? Minulý rok pieseň Reflection k novému filmu prespievala jedna z najlepších vokalistiek sveta Christina Aguilera, no o originál z roku 1998 sa zaslúžila filipínska speváčka a herečka Lea Salonga, ktorá Mulan prepožičala svoj hlas.

Circle of life – Leví kráľ

Jedným z najznámejších hitov Levieho kráľa je asi úvodný song s názvom Circle of life, ktorý je inšpirovaný Afrikou a kolobehom života. Počas nej zvieratá prišli vzdať úctu Simbovi, ktorý má byť ich novým kráľom. Originál vytvoril Elton John s textom Tima Riceho a pieseň zahrali Carmen Twillie a Lebo M.

Ideme domov – Snehulienka a sedem trpaslíkov

Určite sa ti pri nej vybaví úsmevná spomienka na pomaly kráčajúcich siedmich trpaslíkov z bane domov. Originál jednej z najikonickejších piesní z rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov pochádza z roku 1937 a zložili ju Frank Churchill a Larry Morey.

Farby vetra – Pocahontas

Originál tejto skladby Colors of the wind pochádza z roku 1995 a zaslúžila sa o ňu americká hudobníčka Judy Kuhn. Pieseň z rozprávky Pocahontas si vyslúžila dokonca Oscara za najlepšiu pôvodnú pieseň, cenu Grammy za najlepšiu pieseň napísanú pre film, televíziu alebo iné vizuálne médiá a cenu Zlatý glóbus za najlepšiu pôvodnú pieseň.



Pod hladinou – Malá morská víla

Táto rozprávka bola vôbec jednou z prvých disneyoviek a vznikla v roku 1989. Skladbu Pod hladinou spieva krab Sebastian Ariele a snaží sa ju presvedčiť, aby zostala v podmorskom svete a nesnažila sa ísť za princom. Svet pod hladinou mora je na rozdiel od toho ľudského úžasný, plný farieb a života. Pieseň od textára Alana Menkena získala aj Oscara za najlepšiu pôvodnú skladbu.



Ja ťa v srdci mám – Tarzan

Nesmieme zabudnúť ani na hudobný počin Phila Collinsa z roku 1999. Ako inak, ide o titulnú pieseň k Tarzanovi, ktorú spieva Mama opica adoptovanému ľudskému mláďaťu. Hudobník si za ňu dokonca odniesol aj Oscara.


Hakuna Matata – Leví kráľ

Význam tohto slovného spojenia nájdeme v swahilčine, druhom najrozšírenejšom jazyku v Afrike. Ako už možno tušíš, vyjadruje bezstarostný postoj k životu, doslovne to znamená „žiadny problém“. Odvtedy, čo začali vysielať animák Leví kráľ, sa táto fráza používa bežne. Rovnomenná pieseň pochádza z pera Eltona Johna a Tima Riceho.



Let it go – Ľadové kráľovstvo

Asi jedna z najznámejších skladieb od spoločnosti The Walt Disney Company, ktorá stále láme rekordy. Zaspievala ju muzikálová speváčka Idina Menzel, pričom si v roku 2014 vyslúžila Oscara. V tom istom roku sa toto hudobné dielo stalo aj najpredávanejším v USA. Kráľovná Elsa si hlboko v horách uvedomuje, že už nemusí skrývať svoje schopnosti a teší sa zo slobody.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:16