YouTube/Peter Pavlík
StoryEditor

Korona zasiahla všetkých. Slovák nakrútil unikátny dokument o prvom roku pandémie v malom meste

Miroslav Kamody16.06.2021., 07:30h
Už viac ako rok celý svet bojuje s pandémiou koronavírusu. Aj keď boj s ním ľudstvo ešte ani zďaleka nevyhralo, sme na dobrej ceste.
Lajkuj Brainee.sk na

Keď sa nový vírus prvýkrát objavil na Slovensku, ľudia sa obávali, no ešte si úplne neuvedomovali, čo prichádza. Pandémia paralyzovala všetky aspekty našich životov a naučila nás vážiť si momenty s našimi blízkymi. Bolo úplne jedno, či sa nachádzaš v Bratislave alebo Handlovej, riziko a strach bol rovnaký.

Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa režijne debutujúci strihač Peter Pavlík a redaktorka lokálnej televízie Katarína Smaczna rozhodli ukázať, ako vyzeralo prvých 365 dní pandémie v 24-tisícovej Rimavskej Sobote, centre regiónu, ktorý je okrem iného známy najvyššou nezamestnanosťou v krajine.

Mrazivý dokument s názvom 7829 km od Wu-chanu je pospájaný z výpovedí viac ako dvoch desiatok ľudí rôzneho veku i spoločenského zaradenia. Nakrúcalo sa v čase pandémie, a preto nechýbajú ani zábery z tlačoviek politikov, či použitie programov ako Zoom na lepšiu komunikáciu s ľuďmi, ktorí zostali uväznení doma. 

Peter Pavlík v minulosti pracoval na projektoch ako IMT Smile a Lúčnica - Made in Slovakia či dokumentárnom filme o rýchlodabingu s názvom Králové videa. Film bude mať premiéru 16. júna v Rimavskej Sobote - najprv v miestnom kine, následne na to aj zadarmo priamo na námestí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 08:40