Do slávnych filmových rolí mali pôvodne obsadiť úplne iných hercovfacebook.com
StoryEditor

Trieskajú si hlavu o radiátor. Títo herci odmietli roly, ktoré im mohli priniesť prestížne ceny

Radka Rosenbergová08.06.2021., 09:00h
Urobili obrovskú chybu, pretože odmietli svetoznáme roly, ktoré by im priniesli aj Oscara. Ktoré celebrity to s odstupom času oľutovali?
Lajkuj Brainee.sk na

Leonardo DiCaprio – Hriešne noci

Mladučký lámač ženských sŕdc v tom čase natáčal Titanic a jednoducho bol príliš zaneprázdnený, aby hral aj hlavnú úlohu v Hriešnych nociach. V roku 2008 dostal na výber a tak postava Dirka Digglera v Hriešnych nociach putovala do koša. Napokon si ho zahral Mark Wahlberg.

Brad Pitt – Agent bez minulosti

Koncom 20. storočia bol Brad Pitt jednou z najslávnejších hereckých hviezd, takže sa mu filmové ponuky len tak hrnuli. Z tohto dôvodu odmietol aj rolu akčného hrdinu Jasona Bournea v trileri Agent bez minulosti, ktorý sa vracal na filmové plátna desať rokov. Namiesto Brada Pitta do role obsadili Matta Damona, ktorý bol známy predovšetkým vďaka filmom Dobrý Will Hunting a Talentovaný pán Ripley.

Matt Damon takto odštartoval svoju raketovú kariéru, pričom Pitt si medzitým zahral v akčnom filme Spy game.

Brad Pitt si mal zahrať v Agentovi bez minulosti Brad Pitt si mal zahrať v Agentovi bez minulosti instagram.com/bradpittofflcial, instagram.com/matt_damon_official

Will Smith – Matrix

Súrodenci Wachowskí boli pred trhákom menom Matrix v podstate neznámi ľudia, pretože režírovali iba jeden film, ktorý sa im príliš nevydaril. Do Matrixu skúšali obsadiť aj ikonického Willa Smitha, ktorý si mal zahrať rovno hlavnú rolu. Keďže však režiséri neboli ešte takí preslávení, nemožno mu vyčítať, že ponuku odmietol.

O niekoľko mesiacov to však zaručene ľutoval, pretože Matrix bol obrovským hitom. Natočili sa ďalšie dve pokračovania, všade sa predávali videohry, komiksy, figúrky z filmu, čo tvorcom vynieslo milióny dolárov. A ako bol na tom Will Smith? Namiesto hviezdnej roly si zahral v oveľa menej obľúbenom westerne Wild Wild West a slávu zožal Keanu Reeves.

Will Smith odmietol slávny film Matrix, doteraz to ľutuje Will Smith odmietol slávny film Matrix, doteraz to ľutuje instagram.com/hdwallpapercart, instagram.com/matrixtrilogy

Jim Carrey – Piráti z Karibiku

Úplne prvou voľbou tvorcov filmu Piráti z Karibiku – Prekliatie Čiernej perly v roli Jacka Sparowa nebol Johnny Depp ale Jim Carrey, ktorý sa v tom čase preslávil svojím komediálnym talentom.

Carrey však ponuku hrať Jacka Sparowa odmietol. Nevedomky tak doprial obrovskú slávu svojmu kolegovi. Johnny Depp totiž získal jednu z najlepšie zarábajúcich rolí svojho života.

Jacka Sparrowa mal pôvodne hrať Jim Carrey Jacka Sparrowa mal pôvodne hrať Jim Carrey facebook.com/Fatos Desconhecidos, facebook.com/AdoroCinema

Tom Cruise – Čistá duša

Sympatický herec a filmový producent najviac vo svojom živote ľutuje odmietnutie hlavnej role v romantickej dráme Čistá duša. Pre svoju prieberčivosť pochybil viackrát. Odmietol si zahrať v romantickom filme Duch, v muzikáli Zakázaný tanec či dokonca v Iron Manovi.

Cruise nikdy nezískal Oscara, aj keď si zahral v mnohých známych filmoch. Film Čistá duša bol nominovaný na osem cien, vrátane najlepšieho herca v hlavnej úlohe (a získal cenu za najlepší film). Tú si namiesto neho odniesol Russell Crowe.

Tom Cruise mal hrať aj v Iron Manovi či vo filme Čistá duša Tom Cruise mal hrať aj v Iron Manovi či vo filme Čistá duša facebook.com/TREND SQUAD, facebook.com/Wonderwall

Charlie Hunnam – 50 odtieňov sivej

Verili by ste tomu, že masochistického Christiana Graya mal pôvodne hrať niekto úplne iný ako Jamie Dornan? Rolu mal zo začiatku prevziať Charlie Hunnam, ktorý mal toho na konte príliš veľa – účinkoval v seriáli Zákon gangu či v Purpurovom vrchu. Keď oznamoval režisérovi, že jeho ponuku neprijíma, veľmi ho to mrzelo. Obaja si išli oči vyplakať. Nuž, možno Charlie tušil, že toto rozhodnutie jedného dňa dosť oľutuje.

Jamie Dornan nebol prvou voľbou pre slávny erotický film Jamie Dornan nebol prvou voľbou pre slávny erotický film facebook.com/Larry and Kathie J, facebook.com/Refinery29

Matt Damon – Avatar

Aj Matt Damon musel jedného dňa odmietnuť slávnu rolu hlavného hrdinu Jakea Sullyho vo filme Avatar. Namiesto toho prijal úlohu v akčnom trileri Bournovo ultimátum, čo neskôr okamžite oľutoval. Film režiséra Jamesa Camerona je totiž najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias. Okrem toho mu ponúkli aj desať percent zo zisku Avatara, no ani to ho nedokázalo presvedčiť. Cameronov Avatar sa stal celosvetovo najpredávanejším filmom všetkých čias, zarobil takmer tri miliardy dolárov.

Matta Damona nepresvedčil ani lákavý zisk, v Avatarovi si aj tak nezahral Matta Damona nepresvedčil ani lákavý zisk, v Avatarovi si aj tak nezahral facebook.com/The Social, facebook.com/Avatar

Hugh Jackman – James Bond

Herec priznal, že premrhal šancu stať sa agentom 007, ktorým bol nakoniec Pierce Brosnan. Ten sa zhostil hlavnej úlohy v akčnej bondovke Zlaté oko z roku 1995. Jackmanovi sa dostalo zašlej slávy až o päť rokov neskôr, keď prijal rolu podráždeného superhrdinu v akčnom dobrodružnom filme X-Men Origins: Wolverine. Stal sa vďaka nemu veľmi úspešným, keďže stvárnil hlavnú úlohu Logana. Jackman sa bál, že ak by prijal rovno dve veľké roly, tak by nestíhal mať súkromný život a bol by nesmierne vyčerpaný. Vraj sa mu ešte aj texty zdali ohromne ťažké.

Hugh Jackman odmietol rolu slávneho Jamesa Bonda Hugh Jackman odmietol rolu slávneho Jamesa Bonda facebook.com/Arlindo Grund, facebook.com/The GoldenEye Dossier

Gwyneth Paltrow – Titanic

Podľa jej vlastných slov bola Gwyneth Paltrow jednou z dvoch posledných herečiek, ktoré vyberali na filmovú úlohu Rose v dráme Titanic. Blondínka to odmietla a tak hviezdny film prischol práve krásnej herečke Kate Winslet, ktorú za jej výkon nominovali rovno na Oscara. Gwyneth tak ostali už len oči pre plač, pretože Titanic by jej priniesol nesmiernu slávu. Takto sa tiež pripravila o zisk v hodnote dvoch miliónov dolárov. Herečka však doteraz netuší, prečo tejto slávnej filmovej role povedala nie.

Kate Winslet nahradila v Titanicu Gwyneth Paltrow Kate Winslet nahradila v Titanicu Gwyneth Paltrow facebook.com/Vogue Paris, facebook.com/Donna Fanpage

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 20:33