Vertical Entertainment, 20th Century Fox, Sony Pictures Releasing
StoryEditor

DiCaprio, Hardy či Meryl Streep. Toto sú najhoršie filmové úlohy inak skvelých hercov a herečiek

Miroslav Kamody10.02.2022., 11:00h
Každý z hercov a herečiek v tomto zozname je dobrým a obľúbeným hercom. Každý z filmov v tomto zozname je smutnou pripomienkou, prečo si vždy treba dopredu prečítať scenár.
Lajkuj Brainee.sk na

Najpopulárnejší a najúspešnejší herci si dávajú veľký pozor na to, akému režisérovi a filmovému projektu sa upíšu. Aj majster tesár sa však niekedy utne. My sme pre teba vybrali tie najhoršie úlohy, v ktorých sa predstavili inak skvelí herci a herečky. 

Leonardo DiCaprio - The Beach

Populárny herec a ekoaktivista rozhodne nemal v mladom veku núdzu o skvelé filmové projekty. Objavil sa v Titanicu či snímke Romeo + Julia, no Pláž patrí k tým projektom, za ktoré Leo zrejme nie je úplne rád. Aj keď sa herec snaží, čo to dá, vlažný scenár by nedokázal do zmysluplného filmu premeniť zrejme nikto.

Robert Downey Jr. - Dolittle

Keď sa Downey Jr. konečne odpútal od sveta komiksového Marvel Cinematic Universe, bolo na čase predstaviť sa po rokoch v niečom inom. Štúdiá sa bili o to, v ktorom filme bude herec hlavným ťahúňom. Prekvapivo však vyhral Dolittle, snímka, ktorá ťaží z populárnej premisy človeka schopného komunikovať so zvieratami. Skončilo to však trpkým fiaskom.

Tom Hardy - Capone

Režisér Josh Trank sa chcel vykúpiť z pokazeného remaku Fantastickej štvorky, a preto sa rozhodol natočiť film o poslednej fáze života známeho mafiána. Obsadil Toma Hardyho a fanúšikovia jasali. Výsledok je však bolestivý. Jediným highlightom filmu je totiž to, že Capone v plienke behá so samopalom a pri každej príležitosti sa doslova pos*rie.

Amy Adams - Leap Year

Herečka sa momentálne dostala do hereckej profiligy. Takmer každá jej úloha je klenot hodný cien, no nie vždy to tak bolo. V minulosti kývla na viacero jednoduchých romantických komédií, pričom práve nehumorný Prestupný rok o nájdení lásky v Írsku patrí k tým najhorším.

Scarlett Johansson - The Spirit

Sin City sa stretlo s veľkým úspechom. Podobný feeling príbehov Franka Millera sa pokúsil zachytiť samotný autor vo filme The Spirit. Ten sa snaží dokonca zachytiť aj rovnaký vzhľad komiksu. Vo filme môžeš vidieť obľúbenú Scarlett Johansson ako upírku Silken Floss. Úloha jej nakoniec priniesla najhoršie recenzie v kariére.

Will Smith - After Earth

Ani nemusíme tvrdiť, že ide o totálny prepadák. Povedal to totiž samotný Will Smith, keď nedávno bilancoval svoju kariéru. Snímku After Earth označil za najväčší omyl svojej kariéry a nám nezostáva nič iné, než mu dať za pravdu. Tento projekt sa rozhodne nevydaril.

Meryl Streep - Evening

Milovaná herečka, o ktorej sa často hovorí, že by nomináciu na Oscara dostala aj za reklamu na šampóny. Niet sa čomu čudovať, na najcennejšiu sošku Hollywoodu bola nominovaná už 21-krát. Aj ona však kývla na projekty, ktoré sa príliš nepodarili. Snímka Evening (u nás pod názvom V ten večer) je toho jasným dôkazom.

Sandra Bullock - All About Steve

Oscarová herečka nás vždy dokázala príjemne pobaviť i správne dojať. Film All About Steve je však úplne mimo. Za svoj výkon dokonca získala ocenenie Zlatá malina. Jej trápna chvíľa však rýchlo pominula. O dva mesiace neskôr vyšiel film The Blind Side, ktorý jej nakoniec priniesol Oscara za najlepšiu herečku.

George Clooney - Batman & Robin

Bradavky na kostýme, nevýrazný Robin a strieborný Schwarzenegger ako záporák. Treba k tomu vlastne dodať ešte niečo navyše? 

Jamie Dornan - Fifty Shades of Gray

Svetový ošiaľ okolo 50 Shades je konečne preč. Filmová trilógia, ktorá vznikla z kníh písaných ako fan-fiction pre Twilight dokázala strhnúť davy hysterických žien bažiacich po sado mäso láske štúdiu dokázala zarobiť, hercov vo filme však zaškatuľkovala dodnes. Je to veľká škoda, pretože Jamie Dornan už niekoľkokrát ukázal, že vie hrať. 

BONUS - Všetci herci v Cats

Populárny muzikál sa pred pár rokmi dočkal filmového spracovania, ktorý zlyhal úplne vo všetkom. Do Európy dokonca dorazil s niekoľkými nedokončenými scénami. Nehovoriac o tom, že výkony hercov v ňom boli také zlé, že film odporúčame iba nasledujúcim kategóriám - podvádzajúcemu partnerovi/partnerke, rozvádzajúcim sa párom, vždy nepríjemnej susede/susedovi a slovenským politikom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:09