1996 20th Century Fox
StoryEditor

5 najhorších vianočných filmov všetkých čias. Odporúčame najmä cynikom a recesistom

som22.12.2021., 07:00h
Filmov, bez ktorých si Vianoce už nevieme ani predstaviť, je veľa. Tých, ktoré by ste najradšej vymazali z pamäte, je tiež neúrekom. Vybrali sme pre teba päticu toho najhoršieho, čo si môžeš na sviatky pustiť a napríklad súťažiť so svojimi najbližšími v tom, kto to dlhšie vydrží.
Lajkuj Brainee.sk na

Santa Jaws

Spojenie vianočné rodinnej komédie, sharksploitation a komiksového filmu? Znie to oveľa lepšie a zábavnejšie, než to reálne je. Béčkový horor o žralokovi-Santa Clausovi, ktorý ľudí namiesto rozdávania vianočných darčekov požiera je presne to, čo na sviatky pokoja a lásky túžiš vidieť.

Nech je svetlo

Dvaja pohádaní susedia, ktorých si zahrali Matthew Broderick a Danny DeVito, sa snažia jeden druhého prekonať vo vianočnej výzdobe. Tejto vianočnej snímke nepomohlo ani obsadenie plné hviezd. Jeden trápny skeč strieda druhý a úplne míňajú podstatu Vianoc. Filmu chýba humor. Ak si chceš na Vianoce poslať pred telkou na gauči, možno by bol tento film dobrou voľbou.

Rolničky, kam sa pozrieš

Arnold Schwarzenegger v roli otca chce splniť prianie svojmu synovi a kúpiť mu vysnívanú hračku Tutbomena. Výrobca ale nereaguje veľmi pružne, a tak plastového panáka zoženie len ten najrýchlejší, čo by terminátor mal rozhodne zvládnu. Aj keď pohľad na komediálnu stránku známeho svalovca je zábavná, film ktorý vzdáva hol konzumu, ani veľmi nie.

Satna Claus Conquer the Martians

Príbeh o Marťanoch, ktorý sa rozhodli uniesť Satna Clausa na svoju planétu, môže znieť úsmevne. Sci-film zo 60. rokoch však pobaví nie scenárom, ale skôr rekvizitami. Nuž je to konkurencia ruského Mrázika, ktorý u nás roky spríjemňuje Vianoce, tým, ktorí, majú chuť a silu pozrieť si ho. Tí druhí sa mu radšej vyhnú.


Sám doma 4

Sám doma patrí k Vianočnej klasike. Časť s poradovým číslom štyri je absolútne najhorším dielom z celej série. Film je priehľadný ako pohár s vodou a žiaľ, bez pointy a s podpriemerným scenárom. Snáď tvorcovia pri ďalšom filme prídu s niečim lepším.

x

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:10