FilmWarner Bros. Pictures
StoryEditor

Nadupaný vizuál a akčné filozofovanie. Matrix Resurrections mieri do kín

kov12.12.2021., 11:00h
Najväčšou filmovou udalosťou tohto roka je pravdepodobne premiéra filmu Matrix Resurrections.
Lajkuj Brainee.sk na

Pokračovanie kultovej série dorazí do amerických kín 22. decembra. U nás je bohužiaľ premiéra kvôli zlej pandemickej situácii presunutá (pravdepodobne) na január 2022. 

Pôvodný Matrix patrí ku kľúčovým filmom generácie mileniálov, avšak množstvo fanúšikov si našiel aj u mladších či starších divákov. Snímok vo svojej dobe ohúril senzačnou akciou, ale aj hlbokým príbehom s filozofickými presahmi a množstvom alegórii. Uplynulo dlhých 22 rokov a Matrix je späť. Máme sa na čo tešiť?

Všetko vyzerá veľmi sľubne. Réžie sa ujala pôvodná režisérka Lana Wachowski, ktorú okrem spomínanej série filmov preslávili aj snímky Atlas mrakov a V ako Vendeta. Tentoraz však bez sestry Lilly, ktorá je tiež spoluautorkou série. Tešiť sa môžeš aj na Keanu Reevesa ako Nea a Carrie-Anne Mossovú ako Trinity.

Podľa finálneho traileru, ktorý vyšiel len pred pár dňami, to vyzerá, že sa vráti aj agent Smith a Morpheus. Tieto postavy však boli preobsadené a ako Morpheus sa predstaví Yahya Abdul-Mateen, ktorý sa tento rok objavil napríklad vo filme Candyman.

Dej filmu sa odohráva 20 rokov po udalostiach Matrix Revolutions a zobrazuje Nea, ktorý žije naoko bežný život ako Thomas A. Anderson. Navštevuje psychoterapeuta (Neil Patrick Harris), ktorý mu predpisuje modré pilulky. Nevie o tom, no v miestnej kaviarni stretáva aj Trinity. Na jeho živote mu príde niečo čudné. Situácia sa začne vyjasňovať, až keď stretne Morphea, ktorý mu ponúkne červenú pilulku. 

Keanu Reeves sa už dávnejšie vyjadril, že film bude v podstate inšpirujúcim ľúbostným príbehom. Píše webový magazín UNILAD. Režisérka Lana Wachovski sa zase nechala počuť, že Neo a Trinity sú jej najobľúbenejšie postavy v živote. K ich opätovnému stretnutiu ju vraj inšpirovala smrť vlastných rodičov, ktorí zomreli krátko po sebe a proces písania scenára bol pre ňu prostriedkom, ako sa vyrovnať so smútkom.

Film bude dostupný aj na platforme HBO GO.

Tešíš sa na nový Matrix?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 13:57