herecFacebook/FRIENDS (TV Show)
StoryEditor

Svet smúti za siedmym členom Priateľov. Pripomeň si najzábavnejšie momenty obľúbeného Gunthera

kov25.10.2021., 10:30h
V nedeľu 24. októbra zomrel americký herec James Michael Tyler, ktorý sa preslávil svojou postavou Gunthera v kultovom seriáli Priatelia. Zomrel po dlhom boji s rakovinou prostaty.
Lajkuj Brainee.sk na

Niektorí herci nenávidia, že sú príliš silno spojení s jednou postavou. James Michael Tyler nepatril medzi nich, píše BBC. Postava barmana a manažéra v kaviarni Central Perk ho navždy zapísala do televíznej histórie a Tyler si to užíval. Prinášame ti Guntherove najzábavnejšie momenty.

Nejazdím v Porsche

V pamätnej epizóde šiestej série s názvom „O tom, ako mal Joey Porsche“ sa blysol sarkastickou hláškou. Zápletka dielu sa točí okolo toho, ako Joey nájde súpravu kľúčov v kaviarni a opýta sa Gunthera, či sú jeho. „Áno, sú moje,“ odvetí Gunther. „Zarábam štyri doláre za hodinu. Šetril som si 350 rokov.“

Posadnutosť Rachel

Do tejto sekcie by sme mohli zahrnúť mnoho skvelých scén, pretože Guntherovou primárnou črtou osobnosti bolo jeho úplné zbožňovanie postavy Jennifer Aniston. Niekedy sa neobratne pokúša vyznať jej lásku slovami, inokedy môžeš počuť jeho citové prejavy ako vnútorný monológ.

„Čo vidí Rachel na tomto chlapovi?“ pomyslí si v jednej epizóde, keď ona zdvorilo sedí a počúva jeden z Rossových príbehov o dinosauroch. „Milujem Rachel, želám si, aby bola mojou ženou,“ dodáva.

Máš sex so somármi

V epizóde, kde sa Ross snaží naučiť holandsky, aby zapôsobil na majiteľa bytu, sa mu podarí výborný joke. Ross sa s Guntherom, ktorý hovorí plynule holandsky snaží precvičovať novo naučené frázy. Ross, ktorý Gunthera nikdy nemal príliš v láske hrubo preruší konverzáciu a Gunther ho preto označí slovom „ezel“.

Ross netuší, čo to znamená a frázu si vyhľadá, keď zistí, že ho označil za somára, tak mu povie, že on je somár. „Máš sex so somármi,“ pohotovo odvetví Gunther v holandčine.

„Najlepší kamarát"

Hoci je Gunther stálou súčasťou života priateľov, nikdy sa mu nepodarí preniknúť do ich vnútorného kruhu. Toto sa stáva running jokeom. 

Na Rossovej párty Chandler vyhlási Gunthera za svojho najlepšieho priateľa, na čo Gunther okamžite odpovie: „Aké je moje priezvisko?“ „Central Perk,“ odpovie Chandler.

Záchvaty zlosti v sklade

Gunther bol neraz svedkom toho, ako Rachel pozývali na rande iní muži. To mu spôsobovalo trápenie, ktoré si musel nejako ventilovať. V epizóde tretej série po takejto situácii zamieri do skladu, mimo dohľadu divákov. Potom počujeme obrovský rachot rozbíjajúceho sa skla. Po chvíli vyjde von a tvári sa akoby nič.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 19:39