StoryEditor

Psychiater: Každý, kto konzumuje alkohol, sa vystavuje riziku. Aj pri malých dávkach

Dominika Pacigová18.08.2021., 18:00h
S generačnou obmenou sa menia aj závislosti, prichádzajú nové, často digitálne. Stále však prevládajú aj tie staršie, ako napríklad alkohol či drogy.
Lajkuj Brainee.sk na

Existuje bezpečné pitie alkoholu? Ako je to v prípade gamblingu? Dá sa vôbec predísť závislosti od sociálnych sietí alebo internetu, keď algoritmy či notifikácie neustále pútajú našu pozornosť? Oplatí sa prevádzkovať klasické kamenné kasína, keď sa mnohé aktivity presúvajú do online sveta? Aká je najpopulárnejšia droga medzi mladými? Aké správanie alebo reči príbuzných dokážu závislému ublížiť, čomu by sme sa mali vyhnúť? Existujú aj „dobré závislosti“?

Na tieto, ale aj mnohé ďalšie otázky odpovedali v rámci diskusie Brainee Inspire Juraj Holdoš, psychológ a odborník na internetovú závislosť, Šimon Vincze, manažér, ktorý má na starosti projekty zodpovedného hrania v spoločnosti Casino Guru a Ľubomír Okruhlica, psychiater, riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí a hlavný odborník ministerstva zdravotníctva pre medicínu drogových závislostí.

Záznam z diskusie na Tyršáku si môžeš pozrieť vo videu.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 18:29