StoryEditor

Bývalý SuperStarista Pružinský: Vždy som chcel mať nevestu. To, že som gay, nevzniklo z noci do rána

Dominika Pacigová18.07.2021., 18:00h
Ak by ma odvrhli kamaráti za to, že som gay, asi to neboli pravé priateľstvá. Ak by ma odvrhla mama, nezvládol by som to, hovorí Jakub Pružinský.
Lajkuj Brainee.sk na

Jeho charakteristickými črtami sú ryšavé vlasy a originálny štýl obliekania. Rád nakupuje v sekáčoch a do povedomia sa dostal aj vďaka súťaži SuperStar. Prednedávnom sa vrátil na scénu so svojím druhým singlom I'm enough, ktorý významovo odkazuje na jeho prvotinu Lost. Jakub Pružinský otvorene prehovoril aj o tom, že je homosexuál. 

Pretvárky ho ubíjali 

Najlepšie sa mu vyjadruje prostredníctvom hudby. V prvom singli s názvom Lost sa odvoláva na to, aký je stratený. Následne dostával veľa podnetov, aby sa sám so sebou uspokojil a nabral sebavedomie, ktoré nemal. Tak vznikla skladba I'm enough

Hľadanie identity bolo podnetom pre vytvorenie oboch piesní. Zatiaľ čo viacerí známi homosexuáli nechcú verejne hovoriť o svojej sexuálnej orientácii, Jakub sa neobával, že by mu to mohlo naštrbiť dobre rozbehnutú kariéru. „Už nemusím v rozhovore hovoriť, aký je môj typ dievčaťa, som na mužov. Keď si skrytý homosexuál a niekto sa ťa opýta, aký je tvoj typ ženy, v hlave máš totálny chaos, cítiš sa mizerne, lebo to musíš zatĺkať. Pretvárky ma ubíjali,“ povedal Jakub Pružinský vo videorozhovore pre Brainee. 

​Zároveň dodal, že to nebolo len o rozhovoroch pre médiá, ale aj o pretvárke pred rodinou. To, že je homosexuál, povedal najprv priateľom, a následne dal úprimný list mame. „Ak by ma kamaráti odvrhli za to, že som gay, asi to neboli dobrí priatelia, ale ak by ma odvrhla mama, nezvládol by som to. Neviem, prečo som si to myslel, moja mama je úžasná a nikdy by sa takto nezachovala,“ objasnil.

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore, kde Jakub okrem iného prehovoril aj o nenávistných komentároch na sociálnych sieťach či ošiali po SuperStar.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 06:20